Telefon
WhatsApp
NISSAN HİBRİT MOTORLARIN EN İYİ ALTERNATİF OLDUĞUNU SAVUNUYOR

Üreticiler son dönemde geliştirdikleri alternatif sistemlerle elektrikli dönüşümde ya trendi yakalamaya ya da yeni trend yakalamaya oynuyorlar. Dev markaların bir kısmı elektriğin kaçınılmaz son olduğu görüşünde birleşirken, bu fikre karşı olup ‘hibrit’ dünyada yaşamayı tercih eden markalar da yok değil. Toyota gibi Nissan da batarya maliyetlerinin ölçek ekonomisine uygun hale gelene kadar hibrit sistemlerin hayatımızda yer almaka devam edeceğine inanıyor.

Benzinli motor jeneratör gibi çalışıyor

Hatta bu konudaki inancını da hibrit sistemleri diğer üreticilerden çok daha farklı elektriklendirilmiş güç üniteleri geliştirerek ortaya koyuyor. Yakın bir zamanda Nissan Qashqai ile de hayatımıza girecek olan e-Power sistemi, benzinli motorun bir jeneratör gibi çalışmasını ve otomobilin sadece elektrik gücüyle hareket etmesini esas alıyor. Nissan’ın efsanevi modeli GT-R’ın da kendisi gibi efsane haline gelen motorunu geliştiren Naoki Nakada’nın da e-Power’da önemli katkıları bulunuyor. Nissan’ın baş motor mühendislerinden biri olan Nakada, içten yanmalı motorlarda olduğu kadar elektrikli motorlarda da önemli bir bilgi birikimine sahip. Bu kapsamda Nissan’ın ilk %100 elektriklisi Leaf’in gelişiminde de önemli katkıları bulunan Nakada, e-Power sisteminde hızlanma hissini esas aldıklarını söylüyor. R35 GT-R’ı da geliştirirken hızlanma hissini her şeyden öncelikli tuttuklarını belirten Nakada, “Elektrikli otomobillerimizde de sürüş keyfini ön planda tutmayı hedefliyoruz. E-Power motorlarımız ile menzil anksiyetesini ortadan kaldırırken af elektrikli otomobil sürüş hissini sunuyoruz” diyor.

Sanıldığından daha karmaşık bir sistem

E-Power’ın geliştirmesi basit bir hibrit sistem gibi görünmesine rağmen oldukça karmaşık olduğuna dikkat çeken Nakada, şunları söyledi: “Aslında durum sanılandan çok daha farklı. Elektrik gücünün kullanımı ile içten yanmalı motorun elektrik gücünü üretmesini iyi dengelemeniz gerekiyor ki mükemmel zamanlama ile benzinli motorun ne zaman çalışacağına ve elektrik gücüne ne zaman ihtiyaç duyulacağına doğru karar verebilesiniz. Ülkelerin elektrikli araçlar için şarj altyapısı aynı hızda gelişmediği sürece e-Power’ın en iyi alternatiflerden biri olduğunu düşünüyorum.” 2016 yılından bu yana Japonya pazarında e-Power motora sahip modelleri kullanan Nissan, bu otomobillerden toplamda 500 bin adede yakın bir satış gerçekleştirdi.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket