Noel Baba Elektrikli Kamyonla Hediye Dağıtacak
ABB, Coca-Cola ve Volvo Trucks arasındaki ortaklık sayesinde Noel Baba, İtalya’da hediyelerini tamamen elektrikli bir kamyonla dağıtıyor.
ABB şarj istasyonları, İtalya’nın kuzeyinden güneyine doğru seyahat eden Coca-Cola Noel Kamyonuna güç sağlayacak olan şarj altyapısı güzergahında yer alıyor. Bu şekilde elektrikli araçların sürdürülebilir ve elverişli ulaşım seçenekleri olabileceği ortaya konmuş oluyor. Coca-Cola Magic Tour kapsamında 7-20 Aralık tarihleri arasında yollarda olacak %100 elektrikli ilk Coca-Cola kamyonu, Milano, Bergamo, Napoli ve Catania’da duracak şekilde 1.300 km uzunluğunda bir güzergahı takip edecek. Son teknoloji ürünü Volvo kamyonu, sürdürülebilir bir şekilde şarj ihtiyacını karşılamak için ABB tesislerinde mola verecek: 2019 yılından beri İtalya’daki bütün ABB tesislerine güç sağlayan %100 yenilenebilir kaynaklardan elde edilen bir enerji ile şarj edilecek.
ŞARJ İSTASYONU BAĞIŞLAYACAK
Kent ortamındaki sessizliği ve çok yönlülüğünün yanı sıra sürüş sırasındaki manevra kabiliyeti ve akıcılığıyla tercih edilen Volvo FL Electric, 265 kWh güce sahip dört bataryanın sağladığı 200 kW’lık (272 hp ile eş değer) enerji sayesinde ağırlığı 16,7 tonu bulan Noel hediyelerinin hızlı bir şekilde teslim edilmesine olanak tanıyacak. Coca-Cola Noel kamyonu, ABB’nin İtalya’daki Valdorno fabrikasında son teknolojiler ile ürettiği, bugün dünyanın en hızlısı olarak bilinen hızlı şarj üniteleri ve elektrikli araçların uzun duraklamalarda şarj edebileceği duvar tipi şarj ünitelerine kadar birçok farklı şarj teknolojisinden faydalanacak. ABB, sürdürülebilir ulaşıma geçiş sürecine destek olmak maksadıyla Magic Tour kapsamında mola verilecek yerel belediyelere ikişer adet şarj istasyonu bağışlayacak.
Benzer Haberler
TikTak'ta Elektrikli Renault ZOE de Kiralanabilecek
Noel Baba Elektrikli Kamyonla Hediye Dağıtacak
Kawasaki 2035'ten İtibaren Sadece Elektrikli Motosiklet Üretecek
Elektrikli Otobüs Kent Electra İtalya'da Toplu Taşımada Test Edildi
Üç Fransız Şirket Otonom Elektrikli Konsept İçin Bir Araya Geldi
Toyota'dan Yeni Bir E-Mobilite Çalışması Daha: C+walk T
Toyota, Otonoma Geçiş Sürecini Hızlandırmak İçin Lyft’in Alt Şirketini Alıyor
İKİ TEKERLEKLİ VE ELEKTRİKLİ İLK PORSCHE: eBIKE