Telefon
WhatsApp
OPEL DE RESTOMOD MODASINA MANTA İLE UYDU

Otomobil üreticileri, geçmişte önemli yere sahip olduğunu düşündüğü modelleri %100 elektrikli versiyonlar ile yeniden gündeme taşıyarak hem köklü tarihlerini yeniden hatırlatıyor hem de eski de olsa üretilen modellerin hala yeni teknoloji ile güncel kalabildiğini gözler önüne seriyor. Kısa bir süre önce Hyundai'nin Pony EV ile yaptığı gibi geçmişte bir yolculuğa çıkan Opel de sevilen modeli Manta'yı günümüz teknolojisi ile elden geçirerek bambaşka bir kimlik kazanmasını sağladı. 

HYUNDAI'DEN GEÇMİŞE SAYGI KUŞAĞI: PONY EV

Üretildiği dönemin ikon otomobili Opel Manta A’nın, Opel’in genç tasarım ekibi ve üstün teknolojisiyle yeniden yorumlanmasından doğan Manta GSe ElektroMOD, grafik ve metin mesajlarıyla iletişim kuran Pixel-Vizor uygulaması, yüzde yüz elektrikli motoru ve çağın ötesindeki tasarım çizgileriyle dikkat çekiyor. Yeni Opel Manta GSe ElektroMOD, 19 Mayıs 2021’de otomobil tutkunlarının karşısına çıkacak. Bu kapsamda, efsanevi Opel Manta’nın karakteristik siyah motor kaputunun altındaki sıralı dört silindirli benzinli motor, yerini güçlü ve modern bir elektromotora bırakıyor. GSe’deki “e” ise artık enjeksiyon yerine elektrikli ifadesini temsil ediyor.

PIXEL VİZÖR İLE KONUŞAN IZGARA

Elektrikli araç teknolojisini en yenilikçi öge ve simgelerle gövdesinde buluşturan Opel Manta’da, ilk bakışta klasik neon sarısı gövdeye uygulanan LED teknolojisi dikkat çekiyor. Geometrik düzene sahip farlar, radyatör ızgarası ve “şimşek” logosu, Opel’in en yenilikçi uygulaması olan  “Pixel Vizör” ile birlikte aracın önünde konumlanıyor. Bu kapsamda aracın tüm genişliği boyunca uzanarak bir vizör gibi aracın ön bölümünü kaplayan, grafik ve metin mesajlarıyla iletişim kurabilen Pixel-Vizor, Opel’in sıfır emisyonlu gelecek vizyonunu da dijital bir görsel şölenle gözler önüne seriyor. Opel Manta GSe ElektroMOD, ön cephe boyunca “Alman kalbim elektriklendi”, “Sıfır emisyonluyum”, “Ben bir ElektroMOD'um” şeklinde ifadelerle misyonunu Pixel-Vizor aracılığıyla çevresine de yansıtıyor. Pixel-Vizor üzerinden akan Manta vatoz balığı silueti ve Manta logosunun QR kod şeklindeki tasarımının yanı sıra, Rüsselsheim merkezli Alman üreticinin logosunun merkezi olarak parlayarak, iki şimşeğin dairenin içinden vizör’ün şık LED gündüz farlarına doğru çakması gibi detaylar Manta’nın yenilikçi ön estetiğini tamamlıyor. 

1970 model Opel Manta A’nın anısına geliştirilen bir model olan Manta GSe ElektroMOD, klasik otomobillerin modern teknolojiyle yeniden yorumlanması olan RestoMod’un en yenilikçi örnekleri arasında yer alıyor. Opel’in merkezi olan Rüsselsheim’da son rötuşlarının yapıldığı Yeni Opel Manta GSe ElektroMOD, 19 Mayıs 2021’de heyecan verici detaylarıyla tanıtılacak.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket