Telefon
WhatsApp
Otobüs dünyasında yeni fikirler yaratıyor

Türkiye otomotiv sektörü Ar-Ge çalışmalarında öne çıkıyor. 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Ar-Ge Merkezi, yaptığı çalışmalarla otobüs dünyasında yenilikçi fikirlerin hayat bulmasını sağlıyor. Otobüs Ar-Ge ekibi ile tüm dünyadaki Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerin iç donanım, karoser, dış kaplama, elektrik altyapısı, teşhis sistemleri ve donanımsal dayanıklılık testleri için yetkinlik merkezi olarak çalışıyor.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Ar-Ge ekibi, Kuzey Amerika pazarına özel olarak geliştirilen Mercedes-Benz Tourrider’ın Ar-Ge faaliyetlerinde önemli sorumluluklar üstlendi. Pazarın beklentilerine uygun olarak hammaddenin paslanmaz çelik olarak seçildiği Mercedes-Benz Tourrider’da, yüksek korozyon dayanıklılığı elde edildi. Otobüs karoserinde yeni bir inovasyon olan paslanmaz çelik için yeni parametrelere göre analiz ve testler gerçekleştirildi. 

140 bin kilometre test edildi

Mercedes-Benz'in elektrikli şehir otobüs eCitaro’nun Ar-Ge faaliyetleri de Mercedes-Benz Türk Hoşdere Ar-Ge Merkezi tarafından yürütüldü. eCitaro; yol testleri kapsamında farklı iklim ve müşteri kullanım koşullarında, tüm sistem ve ekipmanlarının fonksiyon ve dayanıklılık açısından denenmesinin ardından yollara çıktı. Bu kapsamda eCitaro’nun ilk prototip aracı; iki yıl süreyle, yaklaşık 140 bin km mesafede, 10 bin saat boyunca Türkiye’nin zorlu iklim şartlarında ve farklı sürüş koşullarında test edildi. Türkiye’nin global sorumluluğu kapsamında zorlu testlerden geçirilen tamamen elektrikli eCitaro’lar Avrupa’nın çeşitli şehirlerinde hizmet veriyor. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Ar-Ge Merkezi’nde faaliyet gösteren Test Bölümü, Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerin yol testlerini gerçekleştiriyor. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket