Telefon
WhatsApp
Otomotiv 2023’de gaza basacak

Türkiye otomotiv sektörünü 2023’de hareketli günler bekliyor. Yeni yatırım ve üretim planlarının açıklanacağı 2023, değişim ve dönüşümün yılı olacak. Yılın ilk yeniliği “Türkiye’nin Otomobili” Togg ile başlayacak. 2022 sonunda Gemlik Kampüsü’nde seri üretime başlayan Togg, homologasyon işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilk elektrikli SUV modelini mart sonunda satışa sunacak. 

Tüm ön siparişler Şubat 2023 itibarıyla alınmaya başlanacak. İlk yıl 20 bin adet üretim olacak. Siparişler bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere alınacak ve 2023 boyunca teslim edilecek.

Togg, satış stratejisinde kullanıcılara doğrudan temasla ulaşacak. Bunun için deneyim merkezleri açacak. Deneyim merkezlerinin ilkini Zorlu Center’da açan Togg, bu sayıyı 2023 sonuna kadar 12’ye, 2025’de de 35 noktaya çıkaracak. 

Fiyat şubatta açıklanacak 

Şirket aynı zamanda kullanıcıların taleplerine göre esnek teslimat noktaları oluşturmak üzere de çalışmalarını sürdürüyor. Online sipariş verecek olan tüketiciler araçlarını istedikleri yerden teslim alabilecek Yani isteyen tüketicinin evinde, işyerinde ya da yazlığında otomobil teslimatı yapılabilecek. 

Togg’un fiyatı da şubatta açıklanacak. Elektrikli Togg, içten yanmalılar dahil kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edecek bir fiyata sahip olacak.

Bu arada model adı konusunda da çalışmalar sürüyor. Şubattan önce model adının açıklanması bekleniyor. Model adı harf ve sayılardan ya da sadece sayılardan oluşabileceği açıklanmıştı. 

Elektrikli ticari üssü oluyor

Yılı hareketli geçirecek bir başka firma da Ford Otosan. Kocaeli tesislerinde elektrikli E-Transit Custom’u üretecek. Üretim 2023 sonbaharına planlanıyor. Avrupa’nın en çok satan ticari aracının tam elektrikli versiyonu olan yeni E-Transit Custom, Ford’un elektrik dönüşümünde stratejik önem taşıyor.

Ayrıca Ford Otosan, Romanya’da satın aldığı Craiova fabrikasında yeni nesil Courier’in üretimine başlayacak. Ford Otosan, Courier üretimi için önümüzdeki üç yıl içerisinde mühendislik harcamalarını da içeren 490 milyon euro yatırım yapacak. Craiova fabrikasında araç üretim kapasitesi yıllık toplam 272 bin adete yükselecek. Bu arada Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Ford Otosan’ın tamamen elektrikli ve hibrit elektrikli PHEV (Plug-In Hybrid) araçlar da dahil olmak üzere yeni nesil ticari araç yatırımlarına finansal destek vermek üzere şirkete 200 milyon euroluk ek kredi sağlayacak.

Makyajlı Corolla üretimi

Toyota ilk çeyrek sonunda makyajlanan Corolla Sedan modelinin üretimine başlayacak. Yenilenen modelde Corolla Cross’un iç mekanından alınan benzerlikler var. Ayrıca Corolla Sedan’da beşinci nesil hibrit teknoloji kullanılacak. Corolla’daki 1.8 lt motor artık 140 beygir güç üretiyor. 

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket