Telefon
WhatsApp
Otomotiv Dünyası Twitter'da Buluşuyor, Elektrikli Araçlara İlgi Artıyor

İnsanlar tutkuları ve ilgi alanları hakkında konuşmak için Twitter'a geliyor ve Twitter'dan yapılan son araştırmalar, otomotive dair konuşmaların bu yıl hız kazandığını gösteriyor. Platformdaki tüketiciler, hayattaki en önemli satın alımlardan birini keşfederken, tartışırken ve nihayetinde karar verirken, Twitter otomobil markalarına bu kitlelerin ilgisini çekme fırsatları sunuyor.

Yılın ilk 8 ayında 64 milyonda fazla tweet atıldı

Bugün, bir araba arayışı, bir araba bayisinden çok Twitter'da başlıyor. Bu yılın Ocak ve Ağustos ayları arasında, insanlar en son otomobil trendleri hakkında haberler ve görüşler paylaştıkça, dünya çapında otomobiller hakkında 64 milyondan fazla Tweet atıldı.

Twitter’da otomobil hakkında konuşanların 3’te 1 kadın

Tweetlerin yüzde 47'si 35 yaşın altındakiler tarafından yazıldı. Ve çoğunluğu erkek iken, Twitter'da otomobil hakkında konuşanların neredeyse üçte birini kadınlar oluşturuyor.

Twitter’da en çok Tesla konuşuluyor

Twitter’da en çok konuşulan otomobil markası Tesla olurken, onu Mercedes-Benz, BMW, Nissan ve Ford izledi.

Elektrikli araçlarla ilgili konuşmalar Twitter’da yükseliyor

Yalnızca bu yıl içinde (Ocak-Ağustos), en yeni elektrikli araç modelleri hakkında dünya çapında 20 milyondan fazla Tweet atıldı. Daha da önemlisi, Twitter'daki insanlar da satın alma niyetini gösteriyor: Bu pazarlardaki yaklaşık her saniye Twitter kullanıcısı (yüzde 49) bir elektrikli araç satın almanın "muhtemel" veya "çok muhtemel" olduğunu söylüyor. Karşılaştırıldığında, bu rakam Twitter'da olmayan ortalama bir İnternet kullanıcısı için sadece yüzde 33.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket