Telefon
WhatsApp
Otomotivden büyük seferberlik

Oyak Renault'un Arama Kurtarma Timi (ORKUT) bölgede çalıştı. Renault MAİS de iş ortakları ve ailelerinin barınma, ısınma, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaçların karşılıyor.

Doğuş Grubu, 13 TÜVTÜRK muayene istasyonunun bahçesine konulan konteynerlerde binden fazla  depremzedeyi misafir ediyor.

Doğan Trend Otomotiv, arama-kurtarma, beslenme, barınma, iletişim ve akaryakıt tedariği alanında desteklerini sürdürüyor.

Tofaş, 15 kişilik arama kurtarma ekibini sevk etti. Çalışanlarının desteği ile toplanan yardım malzemeleri depremin ilk günlerinde bölgeye gitti. Yetkili satıcıları bölgeye yardım malzemesi yolluyor.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. ile Lexus Türkiye, bayilerini, çalışanlarını ve iş ortaklarını da içine alan bir yardım kampanyasıyla bölgeye katkı sağladı. Toyota ve Lexus Türkiye koordinasyonunda organize edilen yardım kampanyası ile yetkili satıcılar, bayi çalışanları, ajansları ve ALJ Türkiye şirketleri çalışanlarının desteğiyle 20 milyon TL toplandı. Bu sayede 500 konteyner-ev ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

Ford Otosan, arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Çalışanlar ve bayilerin desteğiyle temel ihtiyaç malzemeleri bölgeye ulaştırıldı. Ford Otosan’ın doktor ve hemşireleri, Kahramanmaraş’ta sahra hastanesi kurarak tıbbi destek vermeye başladı.

Otokar’ın arama kurtarma ekibi ODAK çalışmalara destek verdi. Şirket çalışanları ve bayileri ile birlikte bölgeye çadır, gıda, hijyenik malzeme, jeneratör gönderdi. Ayrıca fabrikada Kızılay’a gönüllü kan bağışı yapıldı.

Anadolu Isuzu, içerisinde termal ve polar battaniye, atkı, bere, uyku tulumu, soba, gıda ile çadırın yer aldığı malzemeleri bölgeye ulaştırdı. Ayrıca şirketin arama kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştı. 

Stellantis Türkiye, dört günde 600’ü bebek, küçük çocuk ve yaşlı olmak üzere yaklaşık 1.200’i aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti. Grup, Antalya’da 350 odalı bir otel tutarak yetkili satıcılarının tüm çalışanlarını ve ailelerini misafir ediyor. Stellantis Türkiye, deprem bölgesinde yer almayan yetkili satıcılarının yardım talebi üzerine bir destek hesabı açtı Şirket bağışları deprem bölgesinden tahliye edilen ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıyor.

Nissan Türkiye, battaniye, su, kuru gıda ve bebek mamalarını iki TIR ile deprem bölgesine yolladı. Ayrıca Kızılay’a 1 milyon euro yardımda bulundu.

Mercedez-Benz Türk, kışlık giysi ve powerbank gibi ihtiyaçları bölgeye ulaştırdı. Deprem bölgesine giden tüm Mercedes-Benz kamyon ve çekicilere ücretsiz yol yardımı hizmeti sunuyor.

Honda Türkiye, jeneratör ve acil ihtiyaçları karşılayabilecek destek paketlerini bölgeye gönderdi. Ayrıca konteyner ev için çalışmalar yapıyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin afet müdahale ekibi arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Adıyaman ve Elbistan’a beş TIR yardım malzemesi ulaştırdı. Toyota Japonya, Toyota Avrupa, Toyota Finansal Hizmetler ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak çalışanların da katılımları ile toplam 1.9 milyon dolar desteği depremzedeler için kullanılmaya başlanacak.

Hyundai Assan, kurtarma ekipmanları ve temel ihtiyaçları kapsayan 10 milyon TL değerinde desteği AFAD’a bağışladı.

Chery Türkiye, 100 bin dolar değerinde ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek gibi üzere acil durum malzemesini içeren yardım TIR’ı bölgeye yolladı.

Borusan Otomotiv Grubu, bölgeye dokuz TIR gıda, kıyafet, çadır, ısıtıcı gibi yardım malzemeleri gönderdi. Ayrıca nakdi yardım yapıldı. Şirket arama kurtarma çalışmalarına da katıldı.

Karsan, battaniye, kışlık kıyafet, hijyenik ürün ve gıda gibi ihtiyaç malzemelerini bölgeye yolladı.

Yurtdışı yardımlar

  • Volkswagen Grubu, 1 milyon euro yardım yaptı.
  • Hyundai Motor, Türkiye’ye 1.8 milyon dolar bağışladı.
  • Mercedes-Benz AG, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere 1 milyon euro destek sağladı.
  • MAN, 1 milyon euro bağışladı.
  • Kia, 2 milyon dolar yardım yaptı.

 

25 milyon TL akaryakıt desteği

  • Shell, 30 milyon TL bağışta bulundu. Sivil toplum kuruluşlarının bölgedeki faaliyetleri için 25 milyon TL akaryakıt desteği sağladı. 
  • Petrol Ofisi, AFAD’a sunmak üzere 100 milyon TL’lik 5 milyon litre yakıt ikmalini, 10 ildeki istasyonların otomasyon sistemin üzerinden gerçekleştiriyor.
  • Castrol Türkiye ve BP, 5 milyon dolar destek verdi.

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket