Pazar 1.3 milyon adetle rekora koşuyor
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye otomotiv pazarı ve Toyota ile ilgili şunları anlattı:
- İlk yedi ayda satışlarımız yüzde 54 artışla 50 bin adedi geçti.
- Bu artışta en önemli pay yüzde 98 satışları artan ticarilerden geldi.
- Yılın ilk yedi ayında binek araçlarda ikinci sırada yer aldık. Binek ve ticari araçlarda beşinci ve ticari araçlarda da yedinci sırada bulunuyoruz.
- 2024’te satışlarımızın yüzde 25’i ÖTV muafiyetli araçlardan oluştu. İlk yedi ayda ise bu oran yüzde 47’ye kadar yükseldi.
- ÖTV muafiyetinde 10 yıl satamama kuralı nedeniyle ilk tercih Toyota oldu. Çünkü bizim Garanti ON hizmetiyle 10 yıllık üretici garantimiz var.
- 2025’i yeni bir rekorla tamamlayacağız. Ancak 17-20 bin adet üzerinde bir potansiyelimiz var. Daha fazla araç bulabilirsek, 85 binlik rekor satış rakamını daha yukarıya da taşıyabiliriz.
- İlk yedi ayda geçen yılın üzerinde bir tempo ile beklenenin üzerinde bir pazar gerçekleşti. Bu hızla pazar, 1 milyon 250 bin-1 milyon 300 bine gidiyor.
- ÖTV değişikliğinin ardından herkes, ‘pazar buna nasıl tepki verecek?’ diye bekliyordu. Şu ana kadar olumsuz bir tepki yok. Ağustosta da satışların 100 bin üzerinde çıkması şaşırtıcı olmaz.
- Yeni ÖTV düzenlemesinin ardından müşterinin tercihleri değişecek. Kalan beş ayda daha düşük ÖTV’si olan modellerin tercih edilme olasılığı daha yüksek.

Benzer Haberler
Mercedes-Benz Türk'ten rekor üretim
BMW Group dünyada 442 bin elektrikli oto sattı
Yeni Omoda 5 satışa sunuldu
Dacia Striker Bursa'da üretilecek
Türkiye’de Yılın Otomobili için 33 Model Yarışacak
MAN Ankara Fabrikası'nda elektrikli otobüs üretimine başladı
BMW iX3 modeli için ön talep süreci başladı
Çinli otoların pazar payı yüzde 11.8'e yükseldi