Telefon
WhatsApp
PORSCHE'NİN GELİŞTİRDİĞİ SENTETİK YAKIT eFUEL %85 DAHA ÇEVRECİ

Son dönemde üreticilerin en çok sorduğu sorulardan birisi bu kuşkusuz. Ancak Porsche, bu sorunun cevabını aramak yerine işe koyuldu ve eFuel adını verdiği sentetik yakıtları test etmeye başladı. Kendi yarış serisi olan bir marka olmasının da avantajını kullanarak eFuel’i motorsporlarını bir laboratuvar olarak kullanıp geliştirerek herkesin kullanımına açmayı hedefleyen Porsche bu geleceğe hazırlanıyor. ExxonMobil ile birlikte geliştirdiği sentetik benzini 1 yıl boyunca yarış serisinde kullanacak olan Porsche, geçtiğimiz gün ilk testini Hollanda’da gerçekleştirdi.

Ayhancan Güven de kullanacak

Milli sporcumuz Ayhancan Güven’in de yarıştığı Porsche Mobil 1 Supercup 2021 - 2022 sezonunda kullanılacak olan eFuel, binek otomobillerde kullanılması durumunda normalden %85 daha çevreci olma kapasitesine sahip. Buradan elde edilecek bilgi birikimi ile söz konusu yakıtın çok daha verimli ikinci bir versiyonunun geliştirilebileceği de belirtiliyor. Hidrojen ve havadan alınan karbondioksitin birleştirilmesiyle elde edilen yakıtın, benzinli otomobillerin geleceğini korumak için de önemli bir gelişme olduğu belirtiliyor.

911'in geleceği garanti altına alınacak

Porsche ürün gamını bir yandan elektirklendirmeye devam ederken, diğer taraftan da içten yanmalı motora sahip 911 gibi önemli modellerinin de geleceğini, sıkı emisyon kurallarına uygun olarak, garanti altına almaya çalışıyor. Porsche eFuel sayesinde otomobillerin, tüm kullanım ömürleri göz önünde bulundurulduğunda elektrikli otomobiller kadar düşük karbon ayak izine sahip olabileceğini savunuyor.

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket