Telefon
WhatsApp
Renault Grubu Markası HYVIA İlk Hidrojen Prototiplerini Tanıttı

Renaut'un ticari aracı Master üzerinde geliştirilen Van H2-TECH, sıfır CO2 emisyonu, artırılmış menzil ve hızlı yakıt dolum süresi sağlıyor. Özellikle hafif ticari araçlar için oldukça önemli olan hidrojenli ulaşım, büyük yükler ve yoğun kullanım için uzun menzil sağlamada üstün bir çözüm sunuyor. Master Van H2-TECH, 12 m3 kargo hacmi ve 500 km’ye kadar menziliyle yükleri taşımaya yönelik büyük bir minibüs olarak 2022’de piyasaya çıkacak. Master Van H2-TECH, 30 kW’lık yakıt hücresi, 33 kWsa’lik bir batarya ve 6 kg hidrojen tankları (4 adet 1,5 kg’lık tank) ile donatılmış. Master Van, Fransa’da Batilly fabrikasında üretiliyor. Elektrik ve hidrojen entegrasyonu, Gretz-Armainvilliers’deki Renault Grubu iştiraki olan PVI tarafından gerçekleştiriliyor. Motor, Cleon fabrikasında üretiliyor. Yakıt hücresi, yılsonuna kadar Renault Flins fabrikasında monte edilecek. Hidrojen tankları ise Fransa’da Faurecia’dan tedarik edilecek.

Hidrojen Deposunu 5 Dk'da Dolduruyor

HYVIA’nın Hidrojen Dolum İstasyonu, hızlı yakıt doldurma süresi sağlıyor. Araç kullanılabilirliğini en üst düzeye çıkarmak ise içten yanmalı motor kadar basit hale geliyor ve yaklaşık 5 dakika yeterli oluyor. 350 veya 700 bar olarak bulunuyor. HYVIA’nın Hidrojen Dolum İstasyonu, yıl sonuna kadar Fransa’da Renault Flins fabrikasında üretilmeye başlanacak.

Eksiksiz ve benzersiz HYVIA ekosistemi

Bu prototipler, çevre dostu hidrojen üretimi (elektroliz) ve dağıtım (Hidrojen Dolum İstasyonları) dahil olmak üzere, bir dizi yakıt hücresiyle çalışan hafif ticari araç (minibüs, şasi kabin ve şehir otobüsü) ile batarya elektrikli araçları tamamlayan eksiksiz HYVIA ekosisteminin ilk örneği.

Gelecek prototipler ise şu şekilde sıralanıyor: 

Master Chassis Cab H2-TECH: daha da fazla kargo alanına (19 m3) ve 250 km menzile sahip büyük bir minibüs.

Master Citybus H2-TECH: 300 km menzile sahip, işletmeler, belediyeler ve yerel kamu hizmetleri için ideal 15 yolcu kapasiteli şehir minibüsü.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket