Telefon
WhatsApp
Renault'tan Taksi Odaklı Yeni Elektrikli Model: Limo

Renault Grubu'nun desteklediği Mobilize, taksi, özel kiralık araçlar ve filolarına özel %100 elektrikli motora sahip dört kapılı 4,67 m uzunluğundaki sedan araç Limo’yo Avrupa'da yollarla buluşturmaya hazırlanıyor. Yalnızca abonelikle sunulan teklif, kişiye özel mobilite çözümlerini içerecek. Mobilize Limo, Renault Grubu ve Jiangling Motors Group Co., Ltd (JMCG) tarafından 2018’de kurulan ortaklık sayesinde ortaya çıktı. Araç, Renault Grubu ve ağının 10 yılı aşkın süredir desteklediği araç ve hizmet e-mobilite bilgi birikimi ve deneyiminden faydalanıyor. Bu yepyeni model, Münih’teki IAA Mobility 2021 otomobil fuarında, 8 Eylül’deki Mobilize özel gününde Renault standında gün yüzüne çıkacak. Ardından, 2022’nin ikinci yarısından itibaren 40 Mobilize Limo aracından oluşan bir filo, Avrupa’nın dört bir yanında kullanıma sunulması planlanan hizmetlerin onaylanması için sahaya sürülecek.

ARAÇ ÇAĞIRMA HİZMETLERİ AVRUPA'DA BÜYÜYOR

Avrupa’nın dört bir yanındaki araç çağırma pazarı (taksiler ve özel kiralık araçlar) büyük bir çıkış gösteriyor; şu anda 28 milyar Euro büyüklüğündeki pazarın 2030 itibariyle 50 milyar Euro’ya çıkması bekleniyor. Bu pazar aynı zamanda elektrifikasyon konusunda hızlı ve yaygın bir büyüme gösterecek. Avrupa çapında ortaya çıkmaya başlayan düşük emisyon bölgelerinden dolayı trafik kısıtlamalarıyla karşı karşıya olanlar için elektrikli modellerin kısa süre içerisinde vazgeçilmez olması bekleniyor. 450 km menzile sahip Limo, üretici destekli garantiler, bakım, sigorta ve şarj çözümleri gibi çeşitli hizmetleri de paketler kapsamında sunacak. 

PREMIUM VE ŞIK TASARIM

Limo’nun 4,67 m uzunluğu, 1,83 m genişliği ve 1,47 m yüksekliği, onu D segmenti araçlara yaklaştırıyor. Kısa kaputu ve kademeli tavanıyla şık ve nizami bir 4 kapılı sedan olarak sunuluyor. Akıcı ancak dinamik profili modern tasarımı ile uyumlu ve elektrikli araçlara geçişi yansıtıyor. En popüler üç karoser rengiyle sunulan (Metalik Siyah, Metalik Gri, Parlak Beyaz) Limo, kalite algısını yukarı taşıyor. İki ön koltuk arasında bir soğutmalı saklama bölmesi mevcut. Geniş açılabilir arka kapılar sayesinde yolcular arka koltuğa kolayca erişebiliyor. Arka koltuk sırasında özellikle düz zemin sayesinde üç yetişkin yolcu konforlu bir şekilde oturabiliyor. Mobilize Limo’nun bagajı 411 litre yükleme kapasitesine sahip. Geniş istifleme alanı büyük valizler için ideal. Bagaj zemin panelinin altında geçici bir yedek lastik bulunuyor.

150 BG GÜCÜNDE ELEKTRİKLİ MOTOR

Mobilize Limo 110 kW (150 bg) tam elektrikli yüksek performanslı motor ve 220 Nm tork gücüne sahip. 0-100 km/sa’ya 9,6 saniyede çıkabiliyor ve 140 km/sa maksimum hıza erişebiliyor. Eco, Normal ve Sport olmak üzere 3 farklı sürüç modeu bulunuyor. 11,2 m dönüş çapı sayesinde Limo şehir içinde etkin manevra kabiliyetine sahip. Ayrıca yaya ve diğer araçları otomobilin varlığıyla ilgili uyaran bir VSP (Yayalar için Araç Sesi) sistemi mevcut ve sistem otomobil “Drive” modundayken 30 km/sa altındaki hızlarda her zaman aktif oluyor. Mobilize Limo 60 kWs kapasiteli sıvı soğutmalı lityum iyon aküyle çalışıyor. Mobilize Limo çoğu yaygın AC ve DC şarj sistemiyle uyumlu. Tüm halka açık şarj istasyonlarına ve Wallbox tipi ev sistemlerine bağlanabiliyor. Ayrıca normal bir prizle de şarj edilebiliyor. Hızlı şarj olur ve sadece 40 dakikada 250 km sürüş menziline erişecek kadar şarj oluyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket