Renault Türkiye'deki Elektrikli Geleceğini 'RGO' ile Geliştirecek
Renault Group, Türkiye’de faaliyet gösterecek Renault Group Otomotiv A.Ş’nin (RGO) kurulacağını duyurdu. RGO, Renault Group’un 2021 yılı ocak ayında global basın toplantısı ile açıkladığı orta vadeli “Renaulution” planı kapsamında, Türkiye’deki varlığını ve yatırımlarını güçlendirecek “Yeni Atılım” projesini hayata geçirmek amacıyla kuruluyor. RGO'nun temel hedeflerinden birisi de elektrikli araç ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlamak olacak.
“Renaulution” planının ana hedefi, önümüzdeki dönemde iş modellerini, teknoloji, enerji ve mobilite başlıkları üzerine kurgulayarak, Renault Group’u yeni mobilite ekosisteminin bayrak taşıyıcısı haline getirmek olarak açıklanıyor. Bu yeni yapılanmayla birlikte Renault Group, Oyak-Renault Bursa fabrikasındaki üretim ve MAIS bünyesinde devam eden Renault ve Dacia markalarının satış pazarlama operasyonları başta olmak üzere Oyak Grubu ile olan köklü ortaklığının güçlenerek devam edeceğinin altını çizdi.
ELEKTRİKLİ YENİ RENAULT MEGANE'IN DÜNYADA VE TÜRKİYE'DEKİ İLK İNCELEME VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!
Türkiye’de %100 Renault Group iştiraki olarak faaliyet gösterecek olan şirketin CEO’luk görevine 1 Aralık 2021 tarihi itibarıyla Hakan Doğu atandı. Halen Renault Group Kurumsal Yönetim Komitesi’nde yer alan Doğu, Renault Group Satış Sonrası Kıdemli Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra, RGO A.Ş. CEO’luğu görevini de yürütecek ve Renault Group CEO’su Luca De Meo’ya bağlı olacak. Hakan Doğu, Grubun Türkiye’ye yönelik “Yeni Atılım” planının uygulanması ve yönetiminden sorumlu olacak. Renault Group, 1968’den bu yana Türkiye’de, Oyak Grubu ortaklığında köklü ve başarılı bir şekilde varlık gösteriyor. Binek araç üretiminde lider konumunda olan ve üretiminin %80’ini ihraç eden Oyak-Renault Bursa Fabrikası, Türkiye’nin en fazla ihracat yapan şirketleri arasında 3. sırada yer alırken, Türkiye’nin toplam ihracatına 3 milyar Euro’luk katkıda bulunuyor. Grubun 2000 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı yatırımların toplamı ise 2 milyar Euro seviyesinde. Renault ve Dacia markaları halen Türkiye’de binek otomobil pazarının lideri konumundalar.
Renault Group’un Türkiye için oluşturduğu “Yeni Atılım” stratejisi aşağıda yer alan 3 ana başlıkla açıklanıyor:
* Kapsamlı bir yatırım planıyla Türkiye’de üretim ve sanayideki varlığını güçlendirmek.
* Türkiye’deki elektrikli araçlar ekosisteminin gelişimine etkin bir şekilde katkıda bulunmak.
* Kurulan RGO A.Ş iştiraki sayesinde Oyak Grubu başta olmak üzere diğer iş ortakları ve tüm yerel paydaşlarla geliştirilecek yeni projeler ile birlikte daha da güçlü bir sinerji yaratmak.
Benzer Haberler
Skoda'nın elektrikli modelleri yola çıkıyor
Türkiye elektrikli otoda Avrupa’yı yakaladı
Hyundai Tuscon'a yeni donanım seçeneği eklendi
Toyota Corolla Cross Hybrid makyajlandı
Türkiye'ye özel üretilen BYD Seal fiyat avantajıyla geldi
Otomotivin nisan ihracatı yüzde 15 artışla 3.1 milyar dolar
20 elektrikli model geliyor
Citroen Türkiye'de voltajı yükseltiyor