Telefon
WhatsApp
Renault'un 7 yıllık Türkiye planı belli oluyor

2023’e yeniliklerle girecek bir başka firma da Oyak Renault olacak. Oyak Renault, Bursa’daki tesislerinde Mitsubishi Colt üretimine eylülde başlayacak. Yılda 30-40 bin adet üretilecek Colt, yurtdışına ihraç edilecek.

Ancak Oyak Renault’nun yenilikleri bununla sınırlı değil. Şirket, yıllık üretim kapasitesi 390 bin adet olan Bursa fabrikasında, Clio ve Mitsubishi Colt dışında Megane Sedan modelinin Karsan’a aktarılması sonrasında boşalan kapasiteyi yeni modelle doldurulacak. Renault Group Otomotiv CEO’su Hakan Doğu, yeni yatırım projelerinin şubat sonuna kadar açıklanacağını söyledi. Doğu, şöyle konuştu:

“Sürpriz modellerle geliyoruz. Bir yıldır üzerinde çalıştığım şey, tamamen Türk halkının beklentilerine uygun bir ürün gamı. Oyak ile görüşmelerimiz yüzde 90 bitti. Devletle de görüştükten sonra Türkiye’ye güvenimizi bir kez daha gösterip neler yapacağımızı göstereceğiz. Önümüzdeki 7 yılın planlarını duyuracağız. Megane Sedan üretimi 60-65 bin adetti. Yeni üreteceğimiz araç Clio platformunda B sedan veya SUV olacak. Yeni Clio makyajlandıktan sonra 2025’e kadar devam edecek. 2024’te yeni bir model daha koyacağız sonra 2026’da hepsini değiştirip yepyeni bir gama geçeceğiz. 2030’a kadar ne üreteceğiz ne lanse edeceğiz onu açıklayacağız.” 

Mühendislik merkezine dönüştürecek

Renault, Türkiye’yi üretim merkezi dışında mühendislik merkezine dönüştürmek için adım atıyor. Yeni yılla birlikte mühendislik ekibini artırmayı planlıyor. İlk aşamada 300 mühendis işe alınacak. Böylece mühendis sayısı 600’e yaklaşacak. Hakan Doğu, “Artık otomobili mümkün olduğunca Türkiye’de geliştirmeye çalışacağız. Ar-Ge için ikinci bir 300 mühendis için de çalışabiliriz. Benim şahsi hedefim önümüzdeki yıllarda Ar-Ge’de 1.000 mühendise çıkarmak” dedi.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket