Telefon
WhatsApp
Şangay Fuarı'nda Otoların Yüzde 90’ı Elektrikli

Şangay Fuarı'nda otoların yüzde 90’ı elektrikli

Şangay Otomobil Fuarı, 20-27 Nisan tarihleri arasında kapılarını açıyor. 2021’de düzenlenen fuar pandemiye rağmen düzenlenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Bu yıl “otomotiv sanayinin yeni çağını kucaklamak” temasıyla düzenlenecek fuarda, Çinli markaların gövde gösterisi yapması bekleniyor. 2021’de sergilenen otomobillerin yüzde 90’ına yakını elektrikliydi. 2023’de elektrikli modellerin oranı yüzde 90’ın üzerine çıkması bekleniyor.

 

Markanın yeni amiral gemisi 

Chery, Şangay’da SUV serisi Tiggo’nun yeni modelini tanıtacak. Beş koltuklu ve yedi koltuklu versiyonları bulunan Tiggo 9, 4.8 metrelik büyük bir SUV. Tiggo 8’in üzerine konumlandırılan Tiggo 9, markanın yeni amiral gemisi olacak. 

 

Y modeli anahtar rol oynayacak

Çinli premium elektrikli otomobil üreticisi HiPhi, fuarda Y modelini sergileyecek. Markanın Avrupa’ya açılmasında anahtar rol oynayacak Y modelinin satış fiyatı 75 bin sterlin civarında olması bekleniyor. Marka, X SUV ve Z grand tourer modellerinden daha düşük fiyata sahip olan Y ile yüksek satış hedefliyor. 

 

2024’de Avrupa’ya giriş yapacak

Xpeng, yeni modeli G6’yı fuarda sergileyecek. Kompakt sınıfta yer alan elektrikli crossover, minimalist bir tasarıma sahip. 208 bg ve 292 bg arasında iki farklı motorla satışa sunulacak model dört tekerlekten çekişli. Xpeng, G6 modelini 2024’de Avrupa’da satışa sunmayı hedefliyor. 

 

Küresel pazarlarda öncü olacak

Çinli Geely’nin bünyesindeki Zeekr, üçüncü modeli X’i tanıtacak. Markanın toplam satışlarını 140 bin adetin üzerine çıkaracak X, elektrikli bir crossover. Zeekr’in küresel pazarlarda etkili olmasına da öncülük edecek modelin arkadan itişli ve dört çeker versiyonları bulunuyor. 

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket