Telefon
WhatsApp
Şirket İmajına Hibrit Makyajı

Türkiye’de hibrit otomobil satışları artıyor. Yılın ilk dört ayında 15 bin 101 adet hibrit satışı gerçekleşti. Hibritlerin pazar payı yüzde 7.4’e yükseldi. 2020’nin aynı döneminde sadece 3 bin 834 adet hibrit satılmıştı. Son yıllarda pazardaki model sayısının artması, hibrit satışlarına olumlu yansıdı. Bireysel müşteriler dışında şirketlerin talebi de eklenince hibrit pazarı hızla büyümeye başladı. Arval Mobility Observatory tarafından hazırlanan 2021 Mobilite ve Filo Barometresi’nin sonuçları da şirketlerin hibrite olan ilgisini ortaya koyuyor.

10 ŞİRKETTEN 7’Sİ HİBRİTE GEÇTİ

Türkiye’de TEB Arval’in desteğiyle gerçekleştirilen araştırma filolardaki değişime dikkat çekiyor. Son dönemde artan çevresel etkiye kurumların verdiği önemin artmasıyla birlikte şirketler de bu konuda üstüne düşeni yapmak istiyor. Araştırmaya göre 2020’de her 10 şirketten 7’si hibrit, plug-in hibrit araçları filosuna dahil etti ya da önümüzdeki üç yıl içerisinde dahil etmeyi planladığını belirtti. Oysa 2019’da yalnızca her 10 şirketin 3’ü bu seçenekleri değerlendiriyordu. Alternatif teknolojilerin ön plana çıkmasının nedenleri yakıt maliyetlerini düşürmek (yüzde 82), çevresel etkileri azaltmak (yüzde 76), şirket imajını güçlendirmek (yüzde 73) olarak öne çıkıyor.

BANKALARIN TALEBİ ARTIYOR

Hibrit pazarının öncüsü konumundaki Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, küresel ısınma, çevre konusunda bilincin artması ve pandeminin etkisiyle doğa dostu araçlara olan talebin arttığını ve Türkiye’de de bunu yakından gözlemlediklerini söyledi. Kişisel çevreci hibrit araç talebinin özel kurumlara, kamu kurumlarına ve filo taleplerine de yoğun olarak yansıdığına dikkat çeken Bozkurt, “Özellikle son dönemde bankalar gibi birçok kuruluşun filo araçları için hibrit otomobil tercihlerinin yoğunlaştığını görüyoruz” dedi. Türkiye’de 7-8 yıl öncesine kadar hibrit teknolojisinin pek bilinmediğini ifade eden Bozkurt, bugün gelinen noktayı şöyle anlattı: “Bugün kullanıcılar yakıt tüketimi, çevresel faktörler, sessiz ve konforlu bir sürüş için hibritleri tercih ettiklerini belirtiyorlar. Bunun yanında; hibrit teknolojisini tercih edenler, geçmişte otomatik vitesli araçlara geçtikten sonra tekrar düz vitese dönmeyenler gibi bundan sonra da hibrit dışında araç kullanmayacaklarını da ifade ediyorlar.”

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket