Telefon
WhatsApp
Subaru'nun İlk Elektriklisi Solterra Türkiye'de

Baştan aşağı tamamen yeni tasarlanan ve elektrikli otomobillere özgü yeni e-Subaru Global Platform üzerinde inşa edilen Solterra, markanın AWD (Sürekli Dört Çeker) geleneğini sürdürüyor. Solterra, 160 kW gücündeki elektrik motoru ve 466 km’ye*1 varan sürüş menzili, 150 kW’lık DC şarj gücü ve 71.4 kWs’lik batarya kapasitesi ile temmuz ayı itibariyle 1.665.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Sürekli Dört Çeker (AWD) özelliğiyle Subaru’nun güvenlik felsefesinin temelini her türlü yol koşulunda dengeli ve konforu sürüş oluşturuyor. Solterra’nın ön ve arka akslarına yerleştirilmiş dual motoru sayesinde AWD sürüş keyfi bir üst seviyeye ulaşıyor. Ayrıca, X-MODE ve yeni Grip Control özelliği bir elektrikli otomobil için beklentilerin çok ötesinde arazi performansı sağlıyor. 210 mm minimum yerden yüksekliği sayesinde bozuk zeminli yollarda sürüş için ihtiyaç duyulan ideal yüksekliğe sahip gerçek bir SUV.

SUBARU SOLTERRA'NIN KARDEŞİNİ DOĞAN KABAK İLE BİRLİKTE İNCELEDİK

Solterra Türkiye’de üç farklı versiyonla satışa sunuluyor. e-Xtreme versiyonu 1.665.900 TL, e-Xclusive versiyonu 1.749.500 TL ve en üst versiyon olan e-Xcellent versiyonu 1.849.500 fiyat ile müşterilerle buluşacak. Subaru Corporation Avrupa İş Birimi Genel Müdürü ve Subaru Europe Başkanı ve CEO’su Takeshi Kubota ile birlikte gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle, şunları söyledi: “Solterra, ürün gamındaki başka bir modelden dönüştürülmemiş elektrikli bir araç olarak doğmuş tamamen yeni bir model. Solterra ile ilgili vurgulayabileceğimiz en önemli nokta Subaru’yu Subaru yapan özelliklerin tamamının bu araçta bulunuyor olması. Subaru, müşterilerine sunduğu %100 elektrikli bir araç da sahip olduğu farklılıkların arkasında duruyor ve marka DNA’sını koruyor. Subaru Solterra aynı diğer Subaru modelleri gibi son derece dengeli ve güvenli bir otomobil. %100 elektrikli Solterra’nın bataryasının aracın altında konumlanması ve iki adet elektrikli motorun ön ve arkada yer alması Subaru’ya özgü klasik denge unsurunu sağlıyor. Güvenlik dediğimizde batarya güvenliğinden de bahsetmek isterim. Solterra’nın bataryasının konumu ve güçlü çerçevesi yangına ve olası diğer tehlikelere karşı yüksek koruma sunuyor. Batarya güvenli olmasının yanında çok da uzun ömürlü. Subaru mühendisleri bataryanın 10 yıl sonra kapasitesini %90 oranında koruyacağını ifade ediyorlar.”

ÇİFT ELEKTRİK MOTORU

Toplam uzunluğu 4,690 m, genişliği 1,860 m ve yüksekliği 1,650 m olan Solterra, Subaru XV modelinden 205 mm daha uzun, 600 mm daha geniş ve 35 mm daha yüksek. Forester’dan ise 500 mm daha uzun, 45 mm daha geniş ve 80 mm daha alçak. Solterra’nın aks mesafesi ise Subaru XV ve Forester modellerinden 180 mm daha uzun. Solterra'nın 0-100 km/s hızlanma değeri 6.9 saniye. Solterra’da her biri 80 kW güce sahip biri önde diğeri arkada yer alan 2 adet elektrik motora sahip. Toplam 160 kW (218 PS) güç ve 338 Nm maksimum tork sunan dual motor 6.9 saniye hızlanma değerine sahip. Solterra’da, ön ve arka süspansiyonların ön alt kolların ve diğer bileşenlerin geometrisi optimize edilerek, elektrikli otomobillere özgü yüksek hızlanmalardaki patinaj ve önden kalkma eğilimi giderilmiş. Çift salıncaklı Mc Pherson tipi süspansiyon vibrasyonu düşürerek sesi azaltıyor ve daha konforlu bir sürüş sağlıyor. Solterra’nın maksimum DC şarj gücü 150 kW, AC şarj gücü ise 7 kW. Sol ön çamurluk üzerinde Tip 2 ve CCS2 şarj girişleri yer alıyor. Solterra’da Mod 2 ve Mod 3 olmak üzere iki adet AC şarj kablosu ücretsiz olarak sunuluyor. 150 kW kapasiteli DC hızlı şarj, bataryayı 30 dakikada %80*2 kapasiteye ulaştırırken, batarya ısıtıcıları sayesinde soğuk hava koşullarında da kısa şarj süresi ve istikrarlı güç sağlanıyor. AC şarj ile ise %100 kapasiteye 9.5 saatte*2 ulaşılıyor. 71.4 kWs kapasiteli batarya ile Solterra’nın sürüş menzili 466 km’ye*1 kadar ulaşabiliyor. Aracın enerji tüketimi ise 16.0 kWs/km.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket