Telefon
WhatsApp
SUZUKI TÜRKİYE HİBRİT AİLESİNİ TAMAMLADI

2020’de Türkiye’de 22 bin 272 adet hibrit otomobil satıldı. Hibrit satışları 2019’a göre %85 arttı. Hibritlerin pazardan aldığı pay %3.7’e çıktı. 2021’de de benzer bir durum yaşanıyor. Hibrit otomobillerin satışları ve pazar payı yükseliyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre Ocak-Şubat döneminde 6 bin 979 adet hibrit otomobil satıldı. Hibritlerin payı %8.7’e yükseldi. 2021 sonunda hibrit satışlarının 25 bin adedin üzerinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

Vitara ve SX4 S-Cross Hibrit de geldi

Hibritlerin pazar payının artmasında Türkiye’de satışa sunulan hibrit modellerinin sayısının çoğalması etkili. Doğan Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen Suzuki, 2021’de hibrit atağına kalktı. Martta hem Vitara’nın hem de SX4 S-Cross modellerinin hibrit versiyonlarını satışa sundu. Türkiye pazarında Jimny hariç tüm modellerde hibrit olacağını söyleyen Suzuki Marka Direktörü Şirin Mumcu Yurtseven, Swift Hibrit ile yakaladıkları ivmeyi Vitara Hibrit ve SX4 S-Cross Hibrit’le birlikte güçlendireceklerini ifade etti.

4 bin hibrit hedefi

Yurtseven, şunları anlattı: “2020 sonundan bu yılın ilk çeyreğine kadar olan dönem bizim için bir geçiş süreciydi. Ailenin tamamlanmasıyla pazardaki varlığımızı artıracağımıza inanıyoruz. Son tüketicilerin yanı sıra, Türkiye’de filo araç yapısını hibrit araçlarla değiştirmek isteyen çevreye duyarlı şirketler de potansiyel müşterilerimiz arasında. Bu kapsamda, sene sonuna kadar 4 bin adede yakın hibrit otomobil satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket