Telefon
WhatsApp
Tesla Kazasıyla İlgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Kazadan kısa bir süre sonra aracın otopilotta olduğu ve sürücü koltuğunun boş olduğu iddiası ortaya atılmıştı. Ancak Tesla tarafından yapılan açıklamada bu iddiaların asılsız olduğu öne sürüldü. Tesla CEO’su Elon Musk, araçtaki verilerin incelendiğini ve kaza sırasında otomatik pilotun açık olmadığını tespit ettiklerini ifade etti. Elon Musk ayrıca bu araç için “Full Self-Driving” sisteminin satın alınmadığını da kaydetti.

SÜRÜCÜ KOLTUĞU BOŞTU

Son incelemelere göre kaza sırasında sürücü koltuğunda bir kişinin oturduğu dolayısı ile kazanın sürücü kaynaklı olduğu belirtildi. Öte yandan elde edilen bilgilere göre kazada emniyet kemerlerinin de takılı olmadığı belirlendi. Bazı tahminlere göre sürücü, çarpma anında oluşan darbe ile arka koltuğa fırladı. Bu yüzden araç içersindekilerin cansız bedenlerine ulaşan ekiplerin, ilk aşamada “sürücü koltuğu boştu” tespitinde bulunduğu ifade edildi.

YANGIN 4 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Kazadan sonra olay yerine intikal eden ekipler daha önceki Tesla kazalarında olduğu gibi yangını tam 4 saat sonra kontrol altına alabildi. Normal şartlarda içten yanmalı motora sahip bir aracın yangına karışması halinde, dakikalar içerisinde söndürülebildiğini hatırlatan yetkililer, sayıları her geçen gün artan elektrikli otomobillerin karıştığı yangın durumları için yeni eğitimler, söndürme teknikleri ve aletleri gerekebileceğine  dikkat çekiyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket