Telefon
WhatsApp
Tesla Türkiye’de satışa sunuldu

ABD’li iş adamı Elon Musk’un sahibi olduğu Tesla’nın Türkiye’de resmi satışı başladı. Teslimatları Mayıs 2023'te başlayacak olan Model Y, 4 Nisan tarihi itibariyle sipariş edilebilecek. Ön sipariş için 10 bin TL kaparo ödenecek.

Tesla’nın Almanya’daki GigaBerlin Fabrikası’nda üretilen Model Y’nin fiyatları da açıklandı. Arkadan itişli Model Y 1.548.732 TL, çift motorlu dört çeker uzun menzilli Model Y 1.619.532 TL çift motorlu dört çeker Model Y Performans ise 1.778.832 TL fiyatla satışa sunuldu.

Tesla, Türkiye'deki çevrimiçi Tasarım Stüdyosu'nun yanı sıra İstanbul'da bir pop-up mağaza ile ülkede ilk kez resmi bir varlık gösteriyor. Model Y, müşterilerin aynı zamanda test sürüşü yapabileceği İstanbul Kanyon AVM'de sergileniyor. Pop-up mağazası daha sonra mayısta Akasya AVM’de açılacak.

Ayrıca teslimatlar başlayana kadar İstanbul'da bir de Servis merkezi açılacak. Bu merkez, Tesla sahiplerinin araçları için hızlı ve sorunsuz servis hizmetine erişmesini sağlayacak.  

Tesla ayrıca İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da toplam 30 şarj yeri içeren, ülkenin ilk Supercharger istasyonlarını açıyor. Bununla birlikte, Tesla sahipleri kolayca Ankara’dan Lisbon’a veya Norveç’te kuzey kutup dairesinin de kuzeyine Trömsö’ye seyahat edebilecek.

Tesla, piyasa koşulları daha uygun hale gelirse Model 3, Model S ve Model X araçlarını Türkiye’de satışa sunmayı hedefliyor.

 Model Y  

Model Y maksimum çok yönlülük ve güvenlik için tasarlanmış tamamen elektrikli, orta boy bir SUV olup önemli bir menzil, üstün performans ve en gelişmiş teknolojiyi sunar. İç mekanda, Model Y'nin panoramik cam tavanı ve yüksek oturma seviyesi ferahlık hissi yaratır ve araçtaki her koltuktan geniş bir görüş açısı sunar. Ön bagaj ve katlanır ikinci sıra koltuklar toplam 1,9 metreküp depolama alanı sağlar.  

 Model Y anahtar gerektirmez; bunun yerine aracın tüm kontrolleri için kullanılabilen 15 inç dokunmatik ekran arayüzü ile sorunsuz giriş ve çıkış için akıllı telefona bağlanıyor. Ayrıca uzaktan kilit açma, uzaktan iklimlendirme, konum takibi ve diğer benzersiz, kolayca erişilebilen özellikler için Tesla Mobil uygulamasıyla bağlantı kurar. Bağlantı Tesla tarafından sağlanır ve standart bağlantı özellikleri aracın ömrü boyunca dahildir. Geçtiğimiz yıl Model Y, Euro NCAP'in en yeni, en sıkı test protokolüne göre test edilen tüm araçlar arasında, 5 Yıldızlı Güvenlik Derecesi ve en yüksek Genel Puanı aldı.   

Tesla Otopilot  

Tüm Tesla'lar, Otopilot ile birlikte geliyor. Otopilot, sadece elleri direksiyonda ve tüm dikkatini veren bir sürücü ile kullanım için Seviye 2 otonom sistem olarak sınıflandırılan gelişmiş bir sürücü yardım sistemidir. Bu da Otopilot'un sürücü denetimine de yardımcı olduğu anlamına gelir. Doğru kullanıldığında, Otopilot sürücünün genel yükünü azaltır ve sekiz harici kamera, iki gözün tek başına sahip olamayacağı ilave bir güvenlik katmanı sağlar.  

Şarj  istasyonları

Tesla tarafından tasarlanan ve inşa edilen Supercharger istasyonları, saatler değil dakikalar içinde şarj imkanı sağlıyor. Model Y'ye sadece 15 dakikada 270 kilometreye kadar menzil eklenebilir. Türkiye'deki Supercharger istasyonları CCS Tip 2 giriş destekleyen Tesla ve Tesla olmayan elektrikli araçların kullanımına açıktır.  

Supercharger'lar, araç sahiplerinin bir istasyondan diğerine minimum duraklama ile gitmesini sağlamak için stratejik şekilde yerleştirilmiştir. İstasyonlar yol kenarındaki lokantalar, kafeler, wi-fi noktaları ve alışveriş merkezleri gibi tesislerin yakınında yer alır. Supercharger ağı; Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya Pasifik'teki ana rotaları kapsıyor. Dünya çapında 40 bin adetten fazla Supercharger var. 

 

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket