Telefon
WhatsApp
Ticari Araçta Elektrikli Dönemi

Citroen, Ford, Opel ve Peugeot’dan sonra Mercedes-Benz ve Toyota da elektrikli hafif ticari aracını tanıttı. Mercedes-Benz’in geçtiğimiz günlerde dijital lansmanını yaptığı Concept EQT, 2022’de yollara çıkması planlanan T-Serisi’nin tamamen elektrikli versiyonuna dair ipuçları veriyor. 2022’de pazara sunulacak olan yeni T-Serisi, bu yıl içinde tamamen elektrikli bir versiyonla tanıtılacak olan Citan ile birlikte markanın hafif ticari araç pazarındaki ürün gamını tamamlıyor. Bunu, bireysel kullanıcılar için elektrikli bir başka versiyon takip edecek. Seri üretime yakın bu konsept araç, yedi kişiye kadar oturma kapasitesine sahip. Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki Concept EQT, 3 sıralı koltuk düzeni, geri dönüştürülmüş deri döşeme ve bagaj bölümüne yerleştirilebilen elektrikli kaykay ile dikkat çekiyor. 

5 YA DA 7 KİŞİLİK OLARAK TERCİH EDİLEBİLİYOR

Toyota, hibrit başta olmak üzere alternatif yakıt enerji kaynaklarını otomobillerine taşırken, hafif ticari araç segmentinde de sıfır emisyonlu seçeneklerini artırıyor. Yeni Toyota Proace City Electric, Avrupa’da yüksek satış adetleri olan kompakt van segmentinde iddiali bir model olarak öne çıkacak. 2021’in son çeyreğinde ilk olarak Avrupa’da; Norveç, Fransa, Hollanda, İsviçre ve İngiltere’de satışa sunulacak. Yeni elektrik motorlu hafif ticari araç, hem panel van hem de 5 ya da 7 kişilik Proace City versiyonlarıyla sunulacak. Kullanıcının tercihine göre 4.4 metrelik standart ve 4.75 metrelik uzun dingil mesafeli versiyonlar da model ürün gamı içinde yerini alacak. 

2022'DE TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

Ford’un ilk elektrikli hafif ticari aracı E-Transit, 2022 bahar aylarında birlikte Avrupa ile paralel olarak Türkiye’de satışa sunulacak. Elektrikli Transit’in üretim üssü ise Türkiye olacak. Ford Otosan, Gölcük’teki tesislerinde araç, batarya üretimi için 2 milyar euroluk yatırım yapmayı planlıyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket