Telefon
WhatsApp
TürkTraktör: Elektrikli Traktör İçin 'Pili' Bekliyoruz

TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, elektrikli traktör için teknik altyapıya hakim olduklarını ancak tek sorunun batarya teknolojisi olduğunu söyledi. Özüner, Elektrikli Otomobil Haber'e özel yaptığı açıklamada: "TürkTraktör olarak elektrikli traktör projesi üzerinde Ar-Ge faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Buradar tek engel pil teknolojisi. Çünkü bir traktör tarlada yaptığı işlemler sırasında oldukça yüksek enerjiye ihtiyaç duyuyor. Bu da bugünün şartlarında elektrikli traktörün önündeki tek büyük engel. Yoksa biz elektrikli traktör üretmek için hazırız. Pil teknolojisinin beklediğimiz seviyeye gelmesini bekliyoruz" diye konuştu. 

1954 yılında Türkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan TürkTraktör’ün ilk traktörünü 1955 yılında ürettiğini, 500 bininci traktörün ise 2007 yılında banttan indirildiğini söyleyen Özüner, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Traktör pazarında tüm dünyada yıllık üretim adetleri 1.6 milyon civarında gerçekleşiyor. Türkiye’nin yıllık üretimi ise 60-70 binler civarında. Bugün Türkiye’de halihazırda kullanılan traktör parkının 1 milyon 300 bin civarında olduğunu düşünürsek TürkTraktör olarak 1 milyoncu üretim adetine ulaşmanın çok önemli bir kilometre taşı olduğunu görebiliriz” dedi. Traktörlerin motor, ön aks, şanzıman ve diğer yürüyen aksamlarının yanında bazı traktör modellerinin kabinlerini de üretmeye başladıklarını belirten Özüner; “TürkTraktör olarak yüzde 90’ı aşan yerlilik oranıyla New Holland ve CASE IH markalarını Ankara ve Sakarya’daki fabrikalarımızda üretiyoruz. Dünyanın en büyük dördüncü traktör pazarı olan Türkiye’deki toplam üretimin yüzde 68’ini, toplam ihracatın da yüzde 88’ini tek başına biz gerçekleştiriyoruz. Ne mutlu bize ki çiftçimizin büyük teveccühü ile New Holland markamız 15 yıldır kesintisiz biçimde pazardaki liderliğini sürdürüyor. Premium markamız CASE IH ise pazarda üçüncü konumda. ” dedi.

Sektörün İlk Ar-Ge Merkezi

TürkTraktör’ün, New Holland TDD ve CASE IH JX özel serilerinin dünyadaki tek tasarım merkezi; Utility Light serisi traktörlerin dünyadaki ana üretim üssü ve 66 serisi transmisyonlar için dünyadaki tek mühendislik ve üretim merkezi konumunda olduğunu belirten Özüner, “Ankara ve Sakarya’daki iki modern fabrikamızda 3 bine yakın çalışanımızla faaliyet gösteriyoruz. Teknoloji ve AR-GE çalışmalarına yaptığımız yatırımlar ile ürün gamımızı sürekli genişletiyoruz. TürkTraktör olarak Ankara’daki fabrikamızda ayrıca 2020 yılında kazıcı yükleyici iş makinesi üretimine de başladık.” dedi.

“Sürdürülebilir Bir Gelecek İnşa Etmeye Mecburuz”

Özüner, iklim değişimi ve pandemi sürecinin sürdürülebilir geleceğin bir tercihten öte bir mecburiyet olduğunu yeniden gözler önüne serdiğini belirtti. TürkTraktör “Tarımı Dönüştürür Geleceğe Hazırlar” amacının, aslında bir taahhüt olduğunu belirten Özüner; ‘’Stratejik önemi ve değeri her geçen gün çok daha iyi anlaşılan tarım sektörünün kilit oyuncularından biri olarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak önceliğimiz. Sürdürülebilirlik stratejimizi de bu felsefe üzerine inşa ettik. Modern tarıma yön veren köklü bir kurum olarak tarımda teknoloji kullanımının yaygınlaşması için Ar-Ge çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. Traktör endüstrisinde en güncel emisyon seviyesi olan Faz 5 kriterlerinde ilk yerli motoru biz ürettik. Bunları New Holland markamızın T3F serisinde kullanıyoruz. Hem çevreyi daha az kirleten hem de enerji tasarrufu sağlayan motorlar geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

 Tarlam Cepte ve Drone ile İlaçlama Teknolojisi Zaman ve Maliyet Tasarrufu Sağlıyor

TürkTraktör, “Tarımı Dönüştürür Geleceğe Hazırlar” amacıyla çiftçileri geleceğin dünyasına son teknoloji ürünlerle hazırlamayı hedeflediklerini söyleyen Özüner, TürkTraktör’ün dijitalleşme çalışmalarından da bahsetti. Tarımda dijital dönüşüm alanında çiftçilere rehber olan Tarlam Cepte uygulamasının 100 binin üzerinde kullanıcı sayısına ulaştığını söyleyen Özüner şöyle devam etti: “Tarlam Cepte uygulamamız üzerinden çiftçilerimiz bitki yetiştiriciliği önerileri, uydu ile bitki sağlığı görüntüleme, canlı yağış ve fırtına takibi gibi özelliklerle birçok başlıkta bilgi sahibi olabiliyor. Çiftçilerin daha verimli çalışması hedefimiz doğrultusunda otomatik dümenleme, telematics ve çiftlik yönetim sistemleri gibi modern teknolojiye sahip donanımları opsiyonel olarak New Holland ile Case IH markalarının traktörlerinde sunuyoruz. Yakın zamanda hayata geçirdiğimiz TürkTraktör Drone markamız çatısı altında da Drone ile ilaçlama için şu an beş pilot bayimiz ile sahada ilaçlama hizmetini geliştiriyoruz. Zaman tasarrufu olarak, 30 litrelik insansız hava aracımız saatte 150 dönüme kadar ilaçlama yapabiliyor.”

Tanmanlar Ziraat İşletmesi Hakkında

1950 yılından bu yana aile işletmesi olarak faaliyetlerine devam eden işletme, yıllık ortalama 2 bin ton pamuk ve 400 ton zeytin üretimi gerçekleştiriyor. 5000 dekar pamuk ve 1000 dekar zeytinlik alanının tamamında iyi tarım uygulamaları uygulayan işletme Ege Bölgesi’nin önemli pamuk ve zeytin üreticileri arasında yer alıyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket