Telefon
WhatsApp
Volkswagen: Artık Dünyanın En Büyüğü Olmayı Hedeflemiyoruz

Volkswagen (VW) Binek Otomobillerden Sorumlu CEO’su Christian Vollmer, Alman Automobilewoche dergisine yaptığı açıklamada, “Bugün artık üretim ve satış hacmi konusunda, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olma hedefimiz bulunmuyor” dedi. Dieselgate skandalının yaşandığı 2015 yılında, söz konusu unvanı Toyota’dan alan VW, skandalın uzun süren etkisine rağmen ‘birincilik’ koltuğunu 2019 yılına kadar korumayı başarmıştı.

Geçtiğimiz yıl Toyota, pandemiden kaynaklı %11’lik satış kaybına rağmen, yine satışları %15 gerileyen VW’yi geçerek liderliğini sürdürmüştü. Liderlik hedefinden vazgeçerek elektrifikasyona yönelen VW, bu sayede başarılı satış rakamlarına imza attı. %100 elektrikli olmak üzere geliştirilen ID.3 ve ID.4 modelleri tanıtımının ardından her ne kadar bir satışa patlaması yaşatmasa da, Audi e-tron ve Porsche Taycan da grubun vermiş olduğu kararın ne kadar doğru olduğunun göstergesi niteliğinde modeller olmayı başardı.

Elektrifikasyon konusunda atılan bu cesur adım ile Toyota’nın önüne geçmiş gibi görünse de, Japon üreticinin hibrit otomobiller konusundaki tecrübesi de ortada. Toyota elektrikli rekabetine E-TNGA adını verdiği elektrikli platformu ve bu platformun ilk temsilcisi olan bZ4X model ile iddialı bir şekilde dahil olmayı hedefliyor. Ayrıca Toyota’nın bir yandan da hidrojen yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini de hatırlatmakta yarar var.

Bakalım önümüzdeki günler rekabeti nasıl bir yere taşıyacak.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket