Telefon
WhatsApp
VOLTSWAGEN 'ŞAKA' ÇIKTI!

Volkswagen’in geçtiğimiz günlerde ABD pazarında isim değişikliğine gideceğine ilişkin yaptığı iddialı duyurunun ardından tahmin edildiği üzere 1 Nisan şakası çıktı. Bir VW sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Amacımız kimseyi kandırmak değildi. Yapılan sadece insanların biraz yeni elektrikli modelimi ID.4’ü konuşmasını sağlamaktı” ifadesine yer verildi.

29 Mart’ta “yanlışlıkla” servis edildiği söylenerek, hem otomotiv dünyasında ses getiren hem de şirketin hisselerinde dahi dalgalanmaya yol açan, bu “şaka” maksatlı basın bülteninin uzun yıllar konuşulacağı aşikar.

Şaka nasıl gerçek sanıldı

Volkswagen, bir ay sonra yayımlamayı planladığı basın açıklamasını pazartesi günü yanlışlıkla sitesinden yayımladığını söyled,. Yanlışlıkla yayımlanan açıklama, Volkswagen’ın ABD operasyonu için ismini Voltswagen of America olarak planını açığa çıkarmış gibi gösterildi. Şirket sözcüsü konuyla ilgili bir yorumda bulunmezken konuyla ilgili bilgi sahibi kişiler basın açıklamasının doğruluğunu teyit ettiler.

Yanlışlıkla yayımlanan açıklamaya göre, şirketin isim değişikliğinin Mayıs ayında gerçekleşmesi ve Volkswagen’ın elektrikli teknolojilere yatırım planının kamusal bir duyurusu olması bekleniyordu. Açıklamada, “Volkswagen mirasının temellerinin korunacağı” belirtilirken, şirketin benzinli arabalar için kullandığı koyu mavi logosu yerine, yeni elektrikli arabalarda açık mavi yeni bir logonun kullanılacağı vurgulanıyordu.

Emisyon skandalı etkili oldu

Volkswagen'in uzun yıllar başının ağrımasına ve milyarlarca dolar ceza almasına neden olan 'Dieselgate' skandalını unutturmak hem de gelecek vizyonu olan elektrikli otomobillere gönderme yapmak amacıyla böyle bir ismi kullanma kararı aldığı düşünülmüştü. Volkswagen, en büyük pazarlarından biri olan ABD'de, araçların emisyonlarını olduğundan daha düşük göstermesini sağlayan bir yazılım kullandığı gerekçesi ile milyarlarca dolarlık cezaya çarptırılmıştı.

VW’nin bu şakasına sizin yorumlarınız neler?

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket