Telefon
WhatsApp
Yeni Citan Müjdeyle Geldi: Mercedes'in Bütün Hafif Ticarileri Elektrikli Olacak

Yeni Mercedes-Benz Citan’da geniş iç hacim ve yüksek yük kapasitesi ile bir araya gelen kompakt dış boyutlar, özellikle şehir içi teslimat ve hizmet sunma operasyonlarında çok çeşitli uygulamaları mümkün kılıyor. Hem Panelvan hem de Tourer olmak üzer iki farklı gövde tipine sahip olan Yeni Citan alt yapısını Renault Kangoo ile paylaşıyor. Yeni Citan'da %100 elektrikli bir versiyon da bulunuyor. Citan'ın tanıtımında konuşan Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar Başkanı Marcus Breitschwerdt, Yeni Citan'ın geliştirdikleri son içten yanmalı motora sahip ticari araç olduğunu söyledi. Marcus Breitschwerdt, “Küçük boyutlu hafif ticari araç segmentindeki Yeni Citan, portföyümüzü tamamlayan parça olacak. Citan aynı zamanda, Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar’ın ticari müşterileri için, içten yanmalı motorlar ile geliştirilen son yeni araç projesi. Gelecekteki tüm yeni gelişmeler, yalnızca elektrikli motorlar ile sunulacak. Bu nedenle, Yeni eCitan, bu tutarlı elektriğe geçiş yolculuğunda mantıklı bir adım olacaktır” dedi.

KOLAY KULLANIM

Citan’da kompakt dış boyutlar (Uzunluk: 4498 mm) geniş hacimle bir araya getirildi. Farklı versiyonları ve pratik donanım detayları sayesinde çok sayıda farklı kullanım olanağı ve kolay yükleme imkânı sunuluyor. Citan, Panelvan ve Tourer olarak iki farklı tipte piyasaya sürülüyor. Daha sonra uzun dingil mesafesine sahip başka varyantlarının yanı sıra Mixto versiyonun da müşterilere sunulması planlanıyor. Citan, kısa dingil mesafeli varyantında (2716 mm) dahi önceki modele kıyasla çok daha geniş bir hacim sunuyor. Örneğin, Panelvan versiyonunun bagaj bölümünün uzunluğu esnek bölme duvarıyla birlikte 3,05 metreye ulaştı.

ELEKTRİK MOTORLA 285 KM MENZİL

eCitan, 2022’nin ikinci yarısında piyasaya sürülüyor. Citan’ın bu tamamen elektrikli modeli, eVito ve eSprinter’den oluşan elektrikli ticari araç portföyünü genişletiyor. Aracın menzilinin WLTP’ye göre yaklaşık 285 kilometre olması planlanıyor. Böylece, aracı genellikle şehir içi kurye ve teslimat hizmetlerinde kullanan ticari kullanıcıların ihtiyaçları karşılanabiliyor. Bataryanın hızlı şarj istasyonlarında yaklaşık 40 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e ulaşması hedefleniyor. Müşterilerin, bagaj bölmesinin boyutları, yük kapasitesi ve donanımların bulunabilirliği konularında geleneksel motorlara sahip araçlara kıyasla herhangi bir ödün vermesinin gerekmemesi de önemli bir avantaj sunuyor. eCitan’da bir römork bağlantısı da bulunuyor.

MODERN VE EKONOMİK MOTORLAR

Yeni Citan’ın motor yelpazesi, üç dizel ve iki benzinli modelden oluşuyor. Düşük devir aralığında bile ulaşılan sürülebilirlik ve ekonomik tüketim değerleri, bu motorların ortak güçlü yönleri. Panelvan modellerde yer alan dizel motorun 116 bg'lik versiyonu, aşırı güç/aşırı tork fonksiyonu ile örneğin sollama sırasında daha da yüksek bir ivme sunuyor. Güç üniteleri, Euro 6d emisyon normlarına uygun. Tüm motorlar, ECO start/stop fonksiyonuna sahip. 6 ileri manuel şanzımanın yanı sıra, en güçlü dizel ve benzinli modeller için 7 kademeli çift kavramalı şanzıman seçeneği de sunulacak. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket