Telefon
WhatsApp
Yeni Honda Civic Sedan 374 bin TL'ye Türkiye'de Satışa Çıktı

11’inci nesil Honda Civic Sedan, benzinli ve LPG’li motor seçenekleri ile Türkiye yollarına çıkıyor. Yeni Civic Sedan; alçak motor kaputu, geniş görüş açıları, ayrıntılara gösterilen özen, alan açısından verimli ve insan odaklı iç mekanı ile sportif bir tasarım ortaya koyuyor. Yüksek verimlilik seviyesine sahip iki motor seçeneği ve yeni şasi ile daha rijit bir gövde tasarımı ile 11’inci nesil Civic, konforu ve keyifli sürüş dinamiklerini sunmaya devam ediyor. Tasarım yaklaşımı olarak önceki Civic nesillerinden esinlenmeye devam eden ve ilhamını kendisinden alan yeni nesil; yalın ve modern dış tasarım, uzun ve alçak motor kaputu, geriye kaydırılan A sütunları ile etkileyici ve güçlü bir duruş sergiliyor. Geniş LED farlar ve stop lambaları, ön çamurluktan stop lambalarına kadar keskin bir omuz çizgisiyle birbirine bağlanırken; yatay tasarımlı stop lambaları daha oturaklı ve geniş bir duruş sağlıyor. Yeni Civic, yalın ve sade iç tasarım detayları kadar alçak motor kaputu ve geniş görüş açısı gibi klasik Civic tasarım öğelerini modern bir şekilde yorumluyor. Benzinli motor seçeneği Elegance ve Executive+ donanımları; LPG’li motor seçeneği ise Premium, Elegance ve Executive+ donanım paketleri ile tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Yeni Civic Sedan; yeni Metalik Sis Mavi, yeni Metalik Meteor Gri, yeni Metalik Kiraz Kırmızı, Platin Beyaz, Metalik Gümüş Gri ve Kristal Siyah olmak üzere üçü yeni toplam altı farklı gövde rengiyle 13 Kasım 2021 tarihinde 374 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.

Yeni Civic Sedan’ın rahat bir görüş açısı sağlayan ve ferahlık hissini destekleyen geniş camlara sahip kabin içi, çekici bir görünüm sunuyor. Honda tasarımcıları, 11’inci nesil Civic’te daha dikkat çekici ve kaliteli bir algı yaratmak için A-sütunlarını 50 mm kadar geride konumlandırırken; motor kaputunun boyu uzatıldı. Ön çamurluklardan stop lambalarına kadar devam eden kesintisiz ve yatay hat dinamik bir görünüm yaratıyor. Önde ve arkada otomobilin genişlik algısını güçlendiren yatay bir tasarım mimarisi uygulanırken; tekerleklerin boyutu vurgulanarak dengeli bir duruş ve performans algısı güçlendiriliyor. Yan aynalar görüş açılarının iyileştirilmesi için kapı sacına monte edilirken; daha ferah bir iç mekan elde edilmesi için arka koltuk yolcusunun omuz hizasından cam çizgisi 5 mm kadar alçak olarak konumlandırılıyor. Güçlü yatay çizgiler ile daha uzun aks mesafesi, olgun ve dinamik bir siluet için katkı sağlıyor. Yeni nesil Civic’in arka iz genişliği 12 mm artarken; otomobil daha dengeli bir duruş sergiliyor ve bagaj kapağının yukarıya doğru kıvrımlı tasarımı ile genel aerodinamik daha da vurgulanıyor. Ana farlar, gündüz sürüş farları, arka stop lambaları ve sis farları da dahil olmak üzere aydınlatma birimlerinin büyük bölümünde LED teknolojisi kullanılan yeni Civic Sedan’da LED farlar aynı zamanda tasarım açısından da fark yaratıyor.

Fonksiyonel iç mekan tasarımı

İnsan için mühendislik ilkesi doğrultusunda teknolojiler geliştiren ve tasarımlar yapan Honda’nın 11’inci nesil Civic modelinin iç mekanı; sade, yalın ve kullanıcı dostu tasarlanmış. Ön konsol boyunca bir kapıdan diğerine uzanan metal petek dokulu tasarım dikkat çekerken; aynı zamanda ön konsolun üst bölümündeki gösterge ve alt bölümdeki kumanda bölümlerini birbirinden ayıran görsel bir işlev üstleniyor. Vites kolu sürücüye doğru 5 derece eğilerek büyük boy bardak tutucuların vites kolunun sağında konumlandırılması sağlandı. Vites kolunun önünde, akıllı telefonları barındıracak şekilde tasarlanan ve kablosuz şarj özelliği de sunan geniş bir alan bulunuyor. Konsolun önündeki standart USB bağlantı noktası, gece sürüşlerinde erişimi kolaylaştırmak için aydınlatılıyor. Tüm Civic versiyonlarında sürücü ve ön yolcu için yeni gövde dengeleyici koltuklar sunuluyor. Çok katmanlı yapılarıyla yeni koltuklar, gelişmiş vücut desteği ve buna bağlı olarak uzun yolculuklarda da konfor sunuyor. Tasarımıyla vücudu destekleyen koltuklarda kullanılan kumaş ve deri dışında kırışmayan malzemeler, şık görünürken; aynı zamanda işlevsellik sağlıyor. Yeni Civic Sedan’ın 512 litrelik geniş bagaj hacmi, kullanıcılara kullanım pratikliği ve kolaylığı sunuyor.

Konfor sunan teknolojik bilgi-eğlence sistemi

İnsan odaklı tasarım yaklaşımı ile geliştirilen 11’inci nesil Civic Sedan’da teknoloji sürücüye fayda sağlamak için kullanılıyor. Bu yaklaşımın sonucu olarak bugüne kadarki en gelişmiş Civic ortaya çıkarken; dijital göstergeler, standart 7 inç renkli dokunmatik ekran ve yeni 9 inç HD renkli dokunmatik ekran olmak üzere iki yeni sistem bulunuyor. 10,2 inçlik yüksek çözünürlüklü gösterge tablosu ise tamamı direksiyon simidinden kişiselleştirilebilen çeşitli bilgileri gösteriyor. Civic Sedan’ın standart olarak tüm donanım paketlerinde Apple CarPlay® ve Android Auto™ uyumlu olan bilgi-eğlence sistemi sunulurken; ayrıca Executive+ versiyonunda akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği de yer alıyor. Executive+ donanım paketinde, ön konsolda iki adet USB girişi bulunuyor.

Yeni Turbo Motor ve LPG Seçeneği

Yeni Civic Sedan; 1.5L VTEC Turbo (benzin) 6.000 d/d’de 182 PS (134 kW) güç ve 1.700-4.500 d/d aralığında 240 Nm tork üretirken; 1.5L VTEC Turbo ECO (LPG) 5.500-6.000 d/d’de 129 PS (95 kW) güç ve 1.700-4.500 d/d aralığında 180 Nm tork değerine sahip iki motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Karma olarak 100 km'de ortalama 6,7 lt'lik tüketim değerine sahip olan motor CVT şanzımanla kombine ediliyor. Manuel kullanımda, direksiyon arkasındaki kulakçıklarla oranları önceden belirlenmiş 7 vites arasında geçiş yapılabiliyor. Yeni nesil Civic Sedan, Turbo LPG motor seçeneğine sahip olması ile dikkat çekiyor. Normal ve Eco sürüş modları dışında Elegance ve Executive+ versiyonlarında, kullanıcı tarafından seçilebilen yeni bir Spor modu sunuluyor. Spor modu için kullanılan özel CVT vites, yüksek tork hissi ve hızlanma tepkisi sunuyor. Yakıt tüketimini düşürmek üzere programlanan Eco modu, sürücü agresif bir sürüş tarzı otaya koysa bile yakıt verimliliğini korumak için pedal tepkilerini ayarlıyor. Normal mod ise yakıt tasarrufu ve performans arasında bir denge sağlıyor.

Kör Noktayı Ortadan Kaldıran Sağ Ayna Kamerası

Yeni nesil Civic Sedan’da sürücü ve yolcu güvenliği için alınan tedbirler dikkat çekiyor. Bu kapsamda standart olarak 11’inci nesil Civic’te yan perde hava yastıkları ve hem sürücü hem de ön yolcu için yan hava yastıkları olmak üzere toplam 6 hava yastığı bulunuyor. Pasif güvenlik önlemlerinin yanı sıra 11’inci nesil Civic Sedan sunulan Honda SENSING teknolojisi ile önceki nesilden iki kat daha geniş (50 derece yerine 100 derece) alanı tarayan ön kamera kullanılıyor. Kameralı sistem aynı zamanda beyaz çizgileri, yol sınırlarını, diğer araçları, yayaları, bisikletlileri ve yol işaretlerini tanımlıyor. Yeni Civic Sedan’da sunulan ve otonom sürüş opsiyonu bulunan Honda SENSING özellikleri kapsamında; Honda’nın gelişmiş sürüş destek teknolojilerinden Çarpışma Hafifletici Fren Sistemi (CMBS), Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDW), Şeritte Tutma Asistanı (RDM), Şerit Koruma Destek Sistemi (LKAS), Otomatik Dur/Kalk özelliğine sahip Uyarlanabilir Hız Sabitleyici  (LSF), Hız Sabitleyici (ACC) ve Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi ile güvenli bir yolculuk deneyimi sunuluyor. Tüm bu güvenlik donanımlarına ek olarak Executive+ paketinde sunulan ve sağ yan ayna altına monte edilen kamera ile çalışan Lanewatch özelliği sayesinde yolun sağ tarafı multimedya ekranında görüntülenirken; Civic Sedan ile yolculuk güvenliği üst seviyeye çıkıyor.

Yeni Honda Civic'in Kasım ayı boyunca geçerli fiyatları ise şu şekilde sıralanıyor:

VTEC Turbo ECO (LPG)

Premium ECO – 374 bin TL

Elegance ECO – 410 bin TL

Executive ECO – 440 bin TL

 

VTEC Turbo (Benzin)

Elegance – 402 bin TL

Executive – 435 bin TL

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket