Telefon
WhatsApp
YENİ HYUNDAI ELANTRA YOLDA, ELEKTRİKLİ KONA VE SANTA FE HİBRİT YAKINDA TÜRKİYE’DE

Hyundai Assan’ın 2021 yılındaki model atağına Yeni ELANTRA modeliyle başladığını söyleyen Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Sedan Ruhu, Cazibesini Buldu” sloganıyla satışa sunduğumuz Yeni Elantra ile birlikte sedan sınıfında fark yaratmayı amaçlıyoruz. Çünkü, geleneksel çizgilerden ve birbirine benzer modellerden sıkılan müşterilerimize daha farklı duruş sergileyen, hem cesur hem de modern bir otomobil sunmanın tam zamanı. Sadece Elantra değil, arkaya arkaya satışa sunacağımız sıradışı ve estetik modellerimizle iddiamızı artırıyoruz. Bu yıl 34 bin araç satmayı hedefliyoruz 5 araç lanmanı yapacağız. 2. Ve 3. Çeyrek bizim için çok yoğun geçecek. Pozitif bakıyoruz. Pazar yukarı yönlü giderse daha da fazla satma durumumuz var. Şimdilik sadece benzinli motor seçeceği ile yollara çıkan Yeni Elantra’nın satış başarısına bağlı olarak hibrit motorlu versiyonunu da önümüzdeki dönemde Türkiye’de yollarla buluşturabiliriz. Temmuz’da Kona elektrik modelimizi Türkiye’de satışa sunmayı planlıyoruz. Santa-Fe’nin 1.6 litre hibrit motorlu versiyonunu da bu yıl içinde Türkiye’de satışa sunacağız” dedi. 

5 donanım seçeneği

30 yıl önce ilk kez sportif sedan olarak üretilen ve 15 milyona yakın adetlerle Hyundai’nin en çok satan otomobili olmayı başaran Elantra, dikkat çekici tasarımı ve teknolojik kullanım özellikleri ile C segmentinde iddalı bir alternatif olacak. 2021 yılı başında Kuzey Amerika pazarında Yılın Otomobili seçilen Elantra’da Style, Style Comfort, Smart, Elite ve Elite Plus olmak üzere 5 farklı donanım seçeneği bulunuyor. Sürücü odaklı kokpit, sürüş hissiyatını ve heyecanını zirveye taşırken sadelikle gelen zariflik de bir diğer önemli unsur olarak dikkat çekiyor. Yeni tip direksiyon simidi ve dijital ekrandan oluşan göstergeler de bu yapıyı destekliyor. Yeni estetik çizgiler, aracın iç mekanında da tüm tabuları yıkan bir düzeyde karşımıza çıkıyor ve alışılagelmiş Hyundai modellerinden daha farklı bir ambiyans sergilemeye başlıyor. "Etkileyici koza" iç düzeni, sürücüyü bir uçak kokpiti gibi sarıyor. Alçak ve geniş çizgiler, kapıdan orta konsola kadar uzanıyor ve otomobile geniş bir iç alan sağlıyor. Uyumlu bir şekilde birbirine bağlanmış 10,25 inçlik iki ekrandan oluşan geniş bilgi ekranı ve gösterge, otomobilin fütüristik hissini artırıyor. Açılı dokunmatik ekran, sürücünün görmesi ve kontrol etmesi için son derece kullanışlı bir yere konumlandırılmış. Bagaj hacmi, bir önceki jenerasyona göre 16 litre daha fazla alan sunarak tam 474 litreye çıkıyor. Arka sıradaki diz mesafesi de yine bir önceki modele göre 58 mm daha fazla. Yani rahat bir yolculuk için toplam 964 mm’lik bir değer sunuyor.

Zengin donanım listesi

Dual LED farlar, LED gündüz sürüş farları, uzunlanmasına yerleştirilen H formundaki LED arka lambalar, açılabilir tavan, 17 inç alüminyum alaşımlı jantlar, elektronik park freni, akıllı hız sabitleyici, kablosuz şarj sistemi, yağmur sensörü, ön çarpışma uyarı sistemi, şeritte kalma ve takip uyarı sistemi ve 10.25 inç bilgi ekranı, Yeni Elantra’nın en önemli donanımlarını oluşturuyor. Ayrıca, sunulan kablosuz Android Auto ve Apple Car Play özellikleri de 10.25 inçlik bilgi ekranıyla kombine bağlantı özelliği sunuyor. Türkiye’de ilk etapta tek motor seçeneğiyle satışa sunulan Elantra, 1.6 litre atmosferik beslemeli motora ve CVT şanzımana sahip. CVT’ye ek olarak, 6 ileri manuel şanzıman sadece Style donanım seviyesinde sunuluyor. Yakıt ekonomisi ve optimum verimlilik vaad eden bu motor, 123 bg güç üretiyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket