Telefon
WhatsApp
Yeni Mercedes Maybach S Serisi Türkiye’ye Geldi

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, önden bakıldığında krom süslemeleri, özgün tasarıma sahip uzun motor kaputu ve karakteristik ön ızgara gibi unsurlarıyla göze çarpıyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nin krom kaplamalı dikey sütunlara sahip radyatör ızgarası, otomobilin uzaktan bakıldığında hemen fark edilmesine katkı sağlıyor. MAYBACH ismi, ızgaranın krom çerçevesinde zarif bir şekilde yer alıyor. Arka kapılar, diğer S-Serisi modellerine göre daha büyük; ayrıca C sütununda sabit bir üçgen pencere de bulunuyor. Yine, C sütunundaki Maybach marka logosu ayrıcalıklı dünyaya vurgu yapıyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, elektrikli arka kapılarla da donatılabiliyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, çift renk uygulamasıyla daha da özel bir görünüm kazanıyor. İsteğe bağlı donanımlar arasında yer alan iki rengi birbirinden ayıran çok özel bir çizgi bulunuyor ve bu çizgi, en yüksek kalite standartlarına göre elle uygulanıyor. Sunulan bir diğer bir donanım ise, DIGITAL LIGHT far teknolojisi. DIGITAL LIGHT, her farda 1,3 milyon mikro ayna yardımıyla ışığı kıran ve yönlendiren son derece parlak üç LED’li bir ışık modülüne sahip.

DAHA FAZLA YAŞAM ALANI VE KONFOR

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nin iç mekanı Mercedes-Benz S-Serisi’nin tamamen yenilenmiş iç mekan tasarımına dayanıyor. Gösterge paneli, orta konsol ve kol dayama, “havada süzülüyor” hissi veren bir görünüm sunuyor. Beş adede kadar ekran sunulabilen Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde yüksek teknolojili bir kumanda merkezi olarak görev alan 12,8 inçlik OLED merkezi medya ekranı standart donanım olarak sunuluyor. Trafikteki diğer paydaşların görselini üç boyutlu olarak canlandıran, belirgin derinlik ve gölge efektiyle dikkat çeken 12,3 inçlik 3 boyutlu dijital gösterge ekranı da başka bir ayrıcalık olarak sunuluyor. En üst seviyede rahatlık için ayağın ayar aralığı, önceki seriye göre yaklaşık 50 mm uzatıldı. Ayrıca “Arka Koltuk Konfor Paketi” kapsamında da baldır desteği için masaj özelliği sunulurken arka koltuktaki boyun ve omuz ısıtması ise bir başka konfor unsuru olarak öne çıkıyor.

15 KW’LIK ELEKTRİK DESTEĞİ

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde kısmen elektrik destekli, Mercedes-Benz portföyünden motorlar kullanılıyor. Elektrik desteğini ikinci nesil entegre bir marş jeneratörü (ISG) sağlıyor. ISG, sürüş anında içten yanmalı motora 15 kW’a kadar güç desteği veriyor, sabit hızlı sürüşlerde “süzülme” fonksiyonunu destekliyor, start-stop özelliğini daha konforlu hale getiriyor ve de sürüş sisteminin genel olarak daha verimli olmasını sağlıyor. Dört tekerlekten çekiş ise tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde 9G-TRONIC otomatik şanzıman, ISG ile entegrasyon için daha da geliştirildi. Elektromotor, güç elektroniği ve şanzıman soğutucusu, şanzımanın içine veya üzerine taşındı. Bir elektrikli soğutucu kompresör kullanıldığı için ISG ile birlikte iki parça kayışlı tahrik düzeni devreden çıkartıldı. Bu sayede motor çalışmadığında da (start-stop ve süzülme fonksiyonu) iç mekanı verimli ve konforlu bir şekilde iklimlendirilebiliyor.

AIRMATIC HAVALI SÜSPANSİYON

Sürekli ayarlanabilir amortisör sistemi ADS+ ile AIRMATIC havalı süspansiyon, tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Sürücü, DYNAMIC SELECT üzerinden motor-şanzıman, ESP®, yürüyen aksam ve direksiyonun karakteristiğini ayrı ayrı değiştirebiliyor. İlgili ayarlar, merkezi medya ekranın altındaki kumanda düğmesi üzerinden sağlanıyor. DYNAMIC SELECT ayrıca tamamen sürüş konforuna odaklanan bir MAYBACH sürüş programını da kullanıma sunuyor. Sunulan arka aks yönlendirmesi özellikle şehir içindeki manevra kabiliyetini arttırıyor. Arka aks yönlendirme özelliği ile dönüş çapı iki metreye kadar azalıyor. Sunulan aktif E-ACTIVE BODY CONTROL yürüyen aksam, bir stereo kamera yardımıyla yol yüzeyini tarıyor ve yol yüzeyindeki dalgalanmaları düzeltiyor. Sistem ayrıca olası bir yandan çarpma durumunda aracı yükselterek ek koruma da sağlıyor. Darbe, özellikle aracın alt kısmındaki dirençli yapı elemanlarına yönlendirildiğinden yolcular üzerindeki stres azaltılıyor.

SESSİZ SÜRÜŞ KONFORU

Yeni lüks sedan, Yeni S-Serisi’nde de kullanılan kusursuz gürültü, titreşimler, pürüzlülük özelliklerine dayanıyor. Daha da geliştirilen bu önlemler özellikle arka koltukları hedefliyor. Arka çamurluk içlerinde ek yalıtım köpüğü kullanılırken arka yolcuların baş hizasında bulunan C sütunundaki ek sabit üçgen pencerede daha kalın lamine cam kullanılıyor. Bunun dışında, özel gürültü önleyici köpük ile desteklenen lastikler de sunuluyor. Aktif sürüş gürültü önleyicisi, markada bir ilk olarak kullanıma sunuluyor. Sistem, karşı ses dalgaları üreterek iç mekandaki istenmeyen, düşük frekanslı sesleri azaltıyor. Bunun için Burmester® Yüksek Performanslı 4D Surround ses sisteminin bas hoparlörleri kullanılıyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket