Telefon
WhatsApp
YENİ PEUGEOT 308 PLUG-IN HİBRİT MOTOR İLE GELİYOR

Peugeot, yeni 308 ile segmentinde liderliği hedefliyor. Tasarımı sunduğu teknolojik özelikleri ve konforu ile rekabeti bambaşka bir boyuta taşıdığını gösteren Peugeot, şarj edilebilir hibrit seçeneğini de sunuyor. EMP2 platformu üzerine geliştirilen otomobil, 55 milimetre artan aks mesafesi sayesinde çok daha geniş bir yaşam alanı sunuyor. 110 milimetre daha uzun ve 20 milimetre daha alçak olan yeni 308 bu sayede sportif görünümüne uygun bir aerodinamik performans sunuyor. Büyük beğeni toplayan yeni tasarımına, tıpkı 3008’de olduğu gibi segmentinde çığır açan yeni nesil i-cockpit konsolu eşlik ediyor. Tüm bu önemli değişiklikler Peugeot’nun artık bir premium marka olma hedefinin son dokunuşu olan yepyeni logo tasarımı ile taçlandırılmış.  Üçüncü neslin tasarımındaki kilit noktalar arasında şüphesiz ön ızgara da var. Çok daha büyük formda tasarlanan bu bu bölüme yeni marka logosu ve bir o kadar etkileyici ışıklandırmalar (LED Matrix) eşlik ediyor. Arka tarafta da ince formda tasarlanan LED stoplar da aracın bu etkileyici görünümündeki parçalar arasında.

Yepyeni kullanıcı ara yüzüne ve grafiklere kavuşan gösterge paneli ve multimedya ekranı detaylı bir işçilikle konsoldaki yerlerini alıyor. Yeni nesil koltuklar, döşeme seçenekleri ve Focal ses sistemi de aracın iç mekanındaki iddasını artıran unsurlar olarak öne çıkıyor. Yenilenen 308’in elektronik donanım listesinde ise; Dur-Kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, şeritte tutma asistanı, yarı otonom şerit değiştirme desteği, geri bölge trafik asistanı, 360 derece görüşlü park asistanı ve kör nokta uyarısı gibi son teknolojinin tüm nimetlerine yer verilmiş.

Benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra şarj edilebilir ‘plug-in hibrit’ opsiyonu da 308’in önemli yeniliklerinden birini oluşturuyor. 150 ve 180 bg güç üreten iki fakrlı benzinli motor seçeceği 110 bg’lik elektrik motor destekli hibrit versiyon ile tercih edilebilecek. Yani bu motorlar toplamda 250 ve 280 bg güç üretecek. Standart olarak 8 kademeli otomatik şanzımanla gelen bu motorlar 60 km boyunca %100 elektrikli olarak kullanılabilecek. 1.2 litre hacmindeki 3 silindirli turbo benzinli motorlar da 110 ve 130 bg gücünde olmak üzere iki farklı seçeceğe sahip. Son olarak 1.5 lt 130 bg gücündeki dizel motor da listenin tek dizel seçeceği olarak konumlandırılmış. Yeni Peugeot 308’in yılın ikinci yarısından itibaren satışa sunulması bekleniyor.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket