Telefon
WhatsApp
HYUNDAI’DEN ELEKTRİKLİLERE ÖZEL PİTSTOP: E-PIT

Hyundai, bu yıl Güney Kore‘de kuracağı şarj istasyonlarının ilk ön tanıtımını gerçekleştirdi. Hyundai’nin, Formula 1 otomobillerinin yarış esnasında yakıt olumu ve lastik değişimi için gerçekleştirdiği pit stoplarından esinlenerek E-Pit olarak adlandırdığı yeni nesil istasyonlar, 800 volt dolum kapasitesi sayesinde araçların sadece 18 dakika pillerini sıfırdan yüzde 80‘e doluluğa ulaştırmasına imkan tanıyacak. Ayrıca uyumlu araçlar sadece 5 dakikalık şarj ile 100 kilometre menzil elde edebilecek. Tüketiciler ödemelerini bir cep telefonu uygulaması üzerinden dijital olarak yapabilecek.

1 AYDA 72 ŞARJ İSTASYONU AÇACAK

Hyundai, sadece bu ay içerisinde Kore genelinde 12 otoyol dinlenme durağında toplam 72 şarj noktasıyla birlikte 12 E-Pit istasyonu kuracak. Ayrıca, ülke genelindeki şehir merkezlerinde 48 şarj cihazı ile sekiz istasyon daha inşa edilecek. Korea Times, Hyundai’nin ayrıca kullanıcıların bir mobil uygulama aracılığıyla şarj ücretlerini otomatik olarak ödemelerine olanak tanıyan dijital ödeme hizmetlerini sunacağını da duyurdu. Kalabalık kentlerde insanların yüzde 60‘ından fazlası apartman dairesinde yaşıyor. Tüketiciler araçlarını bu tip özel şarj istasyonlarında şarj etmeyi tercih ediyor.

İLK OLARAK IONIC 5 VE KIA EV6 KULLANACAK

Hyundai’nin bu tip istasyonları faaliyet gösterdiği diğer pazarlarda da uygulayıp uygulamayacağı hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor. Otomobil üreticisinin hızlı şarj istasyonlarından yararlanan ilk aracı tamamen elektrikli Ioniq 5 olacak. Ioniq 5 ile aynı platform kardeşi olan Kia EV6 da bu istasyonlardan faydalanabilecek. Önümüzdeki dönemde grubun premium markası Genesis de aynı platformu kullanan JW ile bu yarıştaki yerini alacak.

E-Pit şarj istasyonlarını siz nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket